петък, юни 21, 2024
Tabletop Day 2014

Tabletop Day 2014

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Международният ден на настолните игри (Tabletop Day) се отбелязва за втори път тази година. Благодарение на Geek & Sundry през 2013 за първи път по цял свят различни клубове, магазини, организатори и играчи вложиха заедно усилия да отпразнуват денят на своето хоби подобаващо. Тази година организацията е на още по-високо ниво – може да проверите стотиците събития по света на www.tabletopday.com

На родна почва може да посетите организираното от BoardGames.BG събитие по случай Tabletop Day 2014 в х-л Хилтън в София на 5 април. Основната тема на събитието първоначално беше историческа разходка с помощта на настолни игри, но тъй като предварително бе потърсено мнение на играчите за това какво им се играе, основният списък с игри бе променен няколко пъти, и ще може да играете следните игри, осигурени от организаторите, а също и да спечелите голяма част от тях в томболата накрая на събитието:

– Among the Stars
– Pirate Fluxx
– Clash of Cultures
– Mage Wars (с готови декове)
– Letters from Whitechapel
– Star Wars X-Wing (ще има демонстратор и готови ескадрони)
– Warmashine: High Command
– Bioshock
– Jungle Speed Safari
– Origin
– Red November
– Mice and Mystics
– Ticket to ride Europe
– Dixit
– King of Tokyo
– Munchkin
– Elder Sign
– Eldritch Horror
– Cyclades
– Primordial Soup
– Cargo Noir
– CO2
– City Tycoon
– The Adventurers: Temple of Chac
– Concept
– Rogue Agent
– Descent Journeys in the Dark 2nd Edition
– Berserk
– и други

Естествено ще можете да си носите свои игри и да организирате игрови сесии. 🙂

Награди – какво ще се раздава по време на събитието в допълнение към купищата игри, които ще се раздадат в края на деня, по-долу ще намерите списък с уникални промоционални продукти, които също може да спечелите, ако се посетите Tabletop Day 2014 в Хилтън на 5 април:

– Will Wheaton 7 Wonders Leader Cards
– Kromaster Promo Figure
– Krosmaster Arena membership Cards
– Fluxx Peel-Away Promo Cards
– Roll For It Express w/ 6 dice
– Coup Inquisitor Promo Cards
– Castle Panic Promo Hero Cards
– Tabletop Gloom Promo Expansions
– Tabletop Day Munchkin Bookmarks

Билети може да закупите в клуб The Game, онлайн в BoardGames.BG и на Openprotours.com.

Останалото (малко правила, закъде без тях):
– Стартовия час е 10 часа
– Трябва да се запишете при влизане в залата (за участие в томболата) и да покажете билета си. Ще получите голямата му част, която трябва да показвате при влизане
– Не е позволено да се изнасят игри, предоставени от клуба
– Позволено е да внасяте напитки и „хрупанки“, но настолните игри, течностите и храните не се смесват добре, особено с непохватни ръце!
– Ще трябва да избягвате „миризливи“ храни като разнообразните снаксове, ядки и др. с добавени аромати. Просто и ясно – не е приятно за околните!
– Не е позволено внасянето на храна в залата. В рамките на 200-300 метра около Хилтън може да намерите: Макдоналдс (под моста на влюбените и CCS), Subway (CCS и подлеза на НДК), Кривото (подлеза на НДК), дюнери (от другата страна на НДК), Burger King (CCS), KFC (CCS), заведение за хранене под моста на влюбените и т.н.
– Кафе и други напитки може да намерите в лобито на хотела
– Част от залата ще е бъде отделена за турнира по Android: Netrunner и няма да е със свободен достъп, освен за участници!

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers