петък, май 17, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Swords and Bagpipes – финална версия
Swords and Bagpipes – финална версия

Swords and Bagpipes – финална версия

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това ще бъде много кратко ревю, просто защото би се повторило. Преди време направих ревю на прототипа на тази игра. Препоръчвам ви да го прочетете, а после да видите тук дали двете игри имат разлика, какво е новото и дали си заслужава.

Swords and Bagpipes ПРЕВЮ

Веднага казвам – всичко страхотно, което беше в прототипната версия го има и във финалната. От тук насетне всичко е надграждане, което може да ви говори, че финалната версия на Swords and Bagpipes е дори по-добра от това, което вече сте играли или чели.

IMG_20151115_154753

Първата добавка, това са още карти! Има по много от всичко, което малко липсваше на прототипа. Сега вече, трудностите, които ще срещате с англичаните са по-разнообразни и по-неочаквани.

Второто голямо „малко“ нещо са сградите. Всеки тегли по една в началото на играта и я поглежда. Тя може да се активира по определено време или условие, което е описано на картата. Уменията не са драстично счупващи играта, така че с тях или без тях не е кой знае какво. Все пак аз винаги ще играя с тях, защото придава малко повече индивидуалност.

IMG_20151115_154742

Друга голяма промяна, това са специални „dagger” карти. Ако сте прочели превюто ми, това са картите, които теглите ако предадете Шотландия. Тези специални „dagger“ карти дават умения, които можете да използвате, когато пише на картата. Още умения – яко! Просто можете да смесите тези карти с останалите.

В кутията ще откриете допълнителни Bagpipe карти с малко по-интересни и особено умения. Това отново са условни карти, но те биха разнообразили играта значително!

IMG_20151115_161459

Едно от най-големите допълнения, това са компоненти за шести играч! Така или иначе това е бърза забавна и почти парти игра, мисля че е повече от естествено да играете с голяма група хора. Да не говорим, че в игрите с 5 и 6 играча, вече можете да използвате допълнителен токън, който се ползва подобно на „Куража“. Този обаче е „Ще си стоя вкъщи“. Давате го на някой и да си стои дома! Къде е тръгнал да се бие! Това е само опция, всъщност като повечето допълнения.

Токъна кураж е вече тежък и дървен – може би най-добрият компонент досега.

Като цяло обаче компонентите нямат особена… подобреност. Качеството си е почти същото, само парите са малко по-различни и по… визуално привличащи (като изключим факта, че петиците и десятките едва се различават).

Единственият ми проблем, който е необясним за мен, това е лошото качество на кутията. Кутията е с абсолютно евтиния материал, с който беше и прототипната кутия. Надявам се, така да е пристигнало само ревю копието ми, но се съмнявам. Да не говорим, че моята кутия дори беше леко повредена по ръбовете, което не е изненадващо при наличието на такъв тънък картон.

IMG_20151115_154747

Както и да е, общото ми впечатление е, че това е страхотна игра, която ще задържа в колекцията си и я препоръчвам на всеки – както на геймъри, така и на хора, които не играят често игри. Този път Кикстартър изкара нещо повече от чудесно!

За повече информация, посетете фейсбука на производителите:

Moroz Publishing

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers