петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Star Plus – По-скоро минус.
Star Plus – По-скоро минус.

Star Plus – По-скоро минус.

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Ако си мислихте, че съм свършил с корейските игри… благодаря, че ни следите.

Това ревю ще бъде кратко, защото няма какво толкова да се каже.

Star Plus е „уновска“ игра. Макар и да не спазва точните концепции на Уно, в които трябва да отговаряте на картинката отдолу, усещането е същото.

Тук се набляга на проста математика, което превръща играта в подходящо забавление за деца в първите класове.

Темата, както виждате по снимките са астрологическите съзвездия, но реално те са само покривка. Истинското дърво отдолу може и да не е очукано или надраскано, но е толкова стандартно, че вероятно има нужда от нещо отгоре.

Всеки играч получава определено количество карти и целта ви тук е да се освободите от тях. По стандартен на подобните игри начин вие ще хвърляте и често ще теглите карти, ако няма какво да хвърлите.

Всяка карта е с определено число. Има карти с минуси. Първият играч трябва да изхвърли карти на обща стойност 1. Вторият 2 и така, докато се извъртят 12 числа, независимо от броя на играчите. След това отново се започва от 1.

Ако хвърлите три или повече карти, тогава ако следващият играч не може да играе, трябва да изтегли от тестето 4, вместо стандартните за случая 2 карти.

В тестето има и карти със специални умения – крадене на карти, пропускане на ходове и подобни.

Когато един играч изхвърли всичките си карти, или тестето свърши, се броят точките на изхвърлените пред всеки карти, като ако някой има останали в ръката карти се броят по минус една точка.

Заключение

Star Plus е трудна игра за коментиране. Тя е… това, което е. Когато си играл десетки подобни игри, всяко отношение към подобния жанр е вече изсмукано от пръстите твърдение. Да, играта предлага някои нови механики, и да – смятам, че е подходяща за упражняване на проста математика за деца, но като цяло… не мисля че се откроява дотолкова, че да е запомняща. За съжаление не съм аз този, който ще хвърли пояс на игричката в морето от незапомнящите се подобия. Мисля, че тя просто си потъва там и едва ли ще се върне.

ПЛЮСОВЕ:

  • Бърз геймплей
  • Подходяща за упражняване на проста математика

МИНУСИ:

  • Нищо особено, за което можем да се хванем
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Big Box Gamers