неделя, юни 23, 2024
Safe Trip or Not – видео игра

Safe Trip or Not – видео игра

 

По принцип много отдавна не налитам на състезателни игри с коли, просто … не ме привличат вече. Вероятно се дължи на прекалено много NFS като малък. =D Преди няколко дни обаче попаднах на нещо интересно. Safe trip…or not.

Играта, според Google Store, е мобилна версия на играта „Mille Bornes”.

Целта на „Safe trip or not” е много проста – да спечелите състезанието, но това е целта и на противника ви … или противниците ви (които могат да бъдат най – много шестима). Играта може да бъде играна срещу AI, срещу други хора онлайн, също така можете и няколко човека да играете на едно мобилно устройство.

Играта протича по следния начин – от едно тесте, в началото на хода си, всеки играч тегли по една карта. За да започне всеки играта, трябва да изтегли „зелен светофар“ и да го изиграе (почти като да хвърли 6-ца, но не съвсем). След това играчът продължава да тегли карти на всеки ход и да ги играе. Ходът ви приключва след като играете карта или „дискарднете“ такава. Иначе не може, трябва да играете нещо или да дискардвате, защото можете да имате само 7 карти в ръката си.

Тъй като играта е състезание за изминаване на разстояние, първият тип карти са точно такива – 25,50,75,100 и 200км. Наличието им в ръката ви, определя на какво разстояние ще се придвижите по време на хода си(една карта на ход). Картите могат да бъдат и червени (авария)– спукана гума, празен резервоар или развален двигател, както и ограничение на скоростта до 50км (тази всъщност ограничава картите за разстояние, които можете да играете до 25 и 50км) и червен светофар.

Авариите се играят срещу противника ви, за да му пречат. Третият вид карти са зелени – те оправят „авариите“ – зелен светофар, гаечен ключ, туба гориво и т.н. Също така има и няколко карти, които ви дават имунитет срещу някои аварии.

Това е – теглите карти, играете ги – пукате гуми, изминавате разстояния, борите се с ограниченията по пътя. Всъщност е забавно и то много, има тръпка, особено ако сте повече от двама играчи, дори и срещу AI играта е интересна. Разстоянията, на които можете да се състезавате са 1000, 5000 и  9000км. Моят опит от около десетина игри сочи, че 9000км са много и вероятно ще ви омръзне, 1000 са ок и играта свършва бързо.

Ако искате да имате повече точки, след като пресечете финала, можете да изберете състезанието да продължи до изминаване на по – голямо разстояние.

Това бяха причините да пробвате играта и защо ще ви хареса, но ето защо може да не ви хареса или да ви разочарова след като решите да я пробвате.

Първо, може да е много досадно, докато изтеглите „зелен светофар”, за да започнете (Да, и да чакате за 6-ца на зара е досадно, но шансът е по – голям.). Също така, ви трябва „зелена светлина” и след като се оправите с някаква авария. Другият момент, в който вероятно ще се наложи да чакате, е когато наближите финала, тъй като за да финиширате, ви трябва карта, равна точно на разстоянието, което не ви достига до финала. (пак като на „Не се сърди човече”). Ако например разстоянието за състезанието е 1000км, а вие сте изминали 950, то ще трябва да чакате за карта от 50км, иначе не можете да финиширате.

Но общо взето само това са ми оплакванията и всъщност имайки предвид, че играта е теглене на карти, оплакванията не са чак такава изненада.

Safe trip or not e бърза, състезателна игра, за хора които не се сърдят лесно … и е безплатна, така че пробвайте я, хич не е лоша!

Линк:

Facebooktwitteryoutubeinstagram
"Пътувайте безопасно." ... и в играта също. :)

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers