петък, май 17, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Potion Explosion 2nd Edition + The 6th Student Expansion – Яката работа!
Potion Explosion 2nd Edition + The 6th Student Expansion – Яката работа!

Potion Explosion 2nd Edition + The 6th Student Expansion – Яката работа!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Преди да продължите надолу ви препоръчвам да прочетете ревюто ни на Potion Explosion, тъй като новото издание не идва с нови правила.

Правя това ревю като две в едно, защото в общи линии и второто издание и новото разширение предлагат едно и също ГОЛЯМО нещо – новият диспенсер за топчета!

Potion Explosion 2nd Edition е идентичен с първия с една голяма и една по-малка разлика. По-малката е, че идва с нов органайзър, който служи добре за новия диспенсър и за всички колбички, които вече се събират отлично (включително и тези от разширенията)

Диспенсерът обаче е абсолютната звезда тук и смело мога да кажа, че дори само той ми запали отново любовта към вече една от любимите ми семейни игри.

Вляво – новия диспенсер. Вдясно – стария диспенсер. Източник на снимката: Justpushstart.com

Край на досадното гънене и разпадане на картона, свърши се и зациклянето на топчетата, заради кофтия ъгъл. Хвърляйте и тиксото.

Новият диспенсер е стабилен и пластмасов. Той е изработен перфектно за целта. Събира идеално топчетата и няма момент, в който нещо да заседне или да премине в съседното улейче.

Най-„яката работа“ обаче е чекмедженцето на самия диспенсер, в което можете да държите всички топчета – от базовата и от разширенията. Чекмедженцето щраква и ги държи стабилно, така че няма шанс да се разпилеят в кутията!

The 6th Student

Ако вече притежавате първото издание на играта, мога да ви успокоя, че няма нужда купувате второто, заради новия диспенсер. Същият този диспенсер пристига и с втория експанжън на играта.

Шапка свалям на Horrible Games, че са измислили начин да пренесат новата си гъзария към старата игра без да карат феновете си да плащат наново луди пари.

Казвам „начин“, защото това разширение не е само един диспенсер. То ви дава шанс да играете вече до шест човека и то на два диспенсера едновременно! Това е възможно дори без да имате предното разширение (The Fifth Ingidient)

В разширението има нов вид топчета – листа от Мандрагора. Те отново действат като жокери, но не по същия начин като тези от предното разширение. Тук можете да слагате мандрагора само на празни места и вече не можете да слагате друго топче там, освен мандрагора. С други думи – считайте Мандрагората като нов цвят, който просто може да се слага навсякъде. Ако го добавите, правите играта си от една страна по-лесна, но от друга – намалявате възможността за експлозии. Вие си преценявате.

Разбира се, нямаше да е разширение на Potion Explosion без няколко нови отвари. В случая са два вида – едната ви позволява да крадете топчета, а другата да теглите топчета и да си ги споделяте един с друг.

Няма нужда от заключение – очевидно е, че ако вече имате първото издание ви ТРЯБВА новия диспенсер. Препоръчвам ви да се насочите към разширението. Ако пък никога не сте играли Potion Explosion, можете да прочетете отново ревюто ни и да изчакате новото издание да се появи на пазара съвсем скоро. Чао.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers