вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Modern Art: Korean Edition – The Best Edition!
Modern Art: Korean Edition – The Best Edition!

Modern Art: Korean Edition – The Best Edition!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това е третото издание на Modern Art, което стига до мен. Играл съм тайванското издание, притежавам новото (на CMON) и сега това… луксозно издание.

Всичко в кутията крещи Лукс. От допълнителното съдържание, през гъзарската кутия, че чак до мамата си джаз компонентите.

Ако не знаете какво е Modern Art ви препоръчвам да прочетете ревюто ми.…

Ревю: Modern Art

Ако не ви се чете подробно – Modern Art е икономическа блъф игра с търгове, дело на майстора на игрите с търгове – доктор Райнър Книция.

Ей с това е пълна кутията.

Това издание пристига с огромен дървен чук, което е изхвърляне, което дори и CMON не съм виждал да прави. Не се оплаквам.

Освен това, в кутията ще откриете и статив за картите, което засилва особено тематичността на играта.Не се оплаквам.

Има едни компоненти, които обаче са по-шармантни дори и от чука! Това са монетите. Те не просто са тежки и метални, но са изработени с толкова реалистичен детайл, че ако се разсипят у вас, като нищо ще ги объркате със стотинки и ще се опитате да си купите хляб с тях. Разбира се, за хляба у нас няма да ви стигнат дори всичките пари в кутията. За това се оплаквам. За монетите не.

Ако сте чели ревюто ми на тайванската версия на играта ще откриете, че единственото ми оплакване с онази игра бяха самите картини. Проблемът не беше с това, че в България авторът е неизвестен, а по-скоро, че авторът на всички картини беше един. Това ограничи малката ролева част, която съществува в идеята за Modern Art.

 

В корейската версия са подходили алтруистично. Говорим за корейско издание, заради това картите с творби са копия на оригинални корейски творци.

НО!

Играта пристига с второ тесте карти! Такова с творби на класически европейски създатели като Моне и Ван Гок. Йес! Ето една отлична игра, с която мога да използвам с децата, за да ги науча на изкуство. Така де, и себе си да науча.

Малко сравнение между кутиите на това издание и на предното, най-добро… до този момент.

Вляво – новото. Вдясно – старото.

Вляво – новото. Вдясно – старото.

Ето ви още веднъж едни пари.

Заключение

Modern Art Korean Edition е една от най-луксозните игри в моята колекция и засега най-мащабната и дефинитивна версия на класиката от Райнър Книция. Да, кутията е голяма и тежка, така че не я прави много практична, но ако искате да се изфукате пред гостите си, треснете им тези кила и ги зарибете в нашето хоби. Преди време се опитвах да обясня Modern Art на хора, които никога не са играли игри и осъзнах, че това не е най-приятелската игра за новаци. С тези огромни и тематични компоненти обаче мисля че ще ги накарам да слушат. Ако не заради внушителните тематични компоненти, то заради внушителния чук, с който  в противн случай ще им избия зъбите.

И понеже това феноменално чудо се открива трудно, ето ви и първоизточника:

Modern Art – по-добро издание няма да намерите

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers