четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » La Cucaracha – Когато препаратите срещу хлебарки не работят.
La Cucaracha – Когато препаратите срещу хлебарки не работят.

La Cucaracha – Когато препаратите срещу хлебарки не работят.

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Или „Bugs in the Kitchen“

Или „Kakerlakak“

Както и да го наречете – това е игра за хлебарки. Или поне една хлебарка. В кутията ще откриете една вибрираща хлебарка, която за щастие е само играчка.

От друга страна, играчка играчка, но ако я включите и я държите в ръката си има доста реалистично усещане не само на пипане, но и на бръмчащ звук, така че ако си падате по класическото „да плашим момичетата в класа“ тип забавление, можете да подхвърлите хлебарката на някой без предупреждение и да му гледате реакцията.

Спокойно, хлебарката е издръжлива. Имам две малки деца, които неведнъж са я изпускали.

Играчите са готвачи и са открили гигантска хлебарка в кухнята. Целта им е да я хванат в капан. Но това не е кооперативна игра. Всеки иска да се докаже като най-добрия ловец на хлебарки. Целта ви е да я придърпате към своя капан. Първият, който успее да направи това пет пъти, печели.

Точките в играта.

Самата кутия представлява почти цялата игра. Върху нея има вилици, лъжици и ножове, които се въртят. Целта ви е така да ги въртите, че да създадете идеален коридор. Хлебарката сама ще си дойде, тъй като заради вибрациите й я движат в случайни посоки. Това не е толкова лесно, разбира се, защото другите играчи ще ви пречат, ще ви запушват пътищата и ще дърпат хлебарката към себе си.

 

Хлебарката – изключена.

Хлебарката – включена.

По време на хода си играч хвърля зар, който му показва какъв вид прибор могат да завъртят. Половината от страните на зара са „жокер“, така че в повечето случаи ще имате пълна свобода.

Както виждате, играта е глупавата, но в най-добрия смисъл. За пръв път я играх преди няколко години, и то с геймъри. Скоро пак я играх с геймъри на няколко пъти. На всички им хареса, заради очевидния „gimmick” (нещо, което грабва окото, но бързо се изпарява след това). Вярно е, сериозните играчи едва ли биха се завърнали към хлебарката втори път, но не е и нужно, защото това е детска игра.

Играя я редовно с моя 4 годишен син. В началото той трудно можеше да види „голямата картина“ и да прецени какво трябва да завърти, за да отиде при него хлебарката, но съм горд, че задобрява и вече се опитва да сметне какво точно да направи по време на хода си, вместо да врътне нещо на случаен принцип.

Заключение

Bugs in the Kitchen е произведена с вкус. Темата е интересна, движещата хлебарка е грабваща, а борда е елементарен, но внушителен. Всичко това превръщат играта в страхотно преживяване за децата.

Не мисля, че си струва да си я купувате като за „глуповат“ филър между приятели геймъри, но ако имате деца (от четиригодишни, до около десет) мисля че семейството ви само може да спечели. Забавно е да играете с децата си нещо, което те могат да спечелят със собствени сили и все пак да носи удовлетворение от вземане на правилни избори, а не само от случайност. Играта е шумна, но предизвиква смехове и обрати, тъй като хлебарката е напълно непредвидима. Понякога дори да сте направили правилния коридор, тя просто ще се забие в някоя стена и няма да иска да мръдне. Хитро същество на батерии, казвам ви!

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотен външен вид
  • Учи децата на пространствено мислене
  • Приготвянето и прибиране на играта става за секунди
  • Изиграването е за около 10 минути… в повечето случаи
  • Можете да ползвате движещата се хлебарка и като играчка извън играта

МИНУСИ:

  • Понякога хлебарката просто няма да иска да влезе в капана ви
  • С трима и четири играчи играта може да се проточи

Можете да закупите играта от магазина на нашите приятели от Комсед, като кликнете на бутона отдолу.

Купи: La Cucaracha

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers