вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Интервюта » Интервю със Сикамор Брайт – автор на „Прах и Сол“
Интервю със Сикамор Брайт – автор на „Прах и Сол“

Интервю със Сикамор Брайт – автор на „Прах и Сол“

YavorТези от Вас, които са чели първи брой на сборника с книги-игри „Призвание герой“, вече знаят за Сикамор Брайт и неговия сполучлив дебют – „Падението на Мрак“, първата книга от „Приказки от Грешната земя“. Част от таланта си вероятно дължи на своите познания по психология, специалност, която завършва във Франкфурт (където работи, преподава и учи медицина понастоящем), а в последствие получава и докторска степен в Холандия. Въпреки физическата му отдалеченост, мислите му винаги се връщат към България, което си личи по ентусиазмa му да пише за родната аудитория и активността му, насочена срещу политическите недоразумения в страната.

Здравей, Сикамор! Разкажи малко за себе си на нашата аудитория.

Казвам се Явор, но пиша под псевдонима „Сикамор Брайт”. Обичам да пиша и разказвам, като вярвам, че това е резултат от страстта ми към четенето. Харесвам добре подбраните думи, завладяващите истории и дебелите книги. А тези три неща, особено събрани накуп, крият страшна сила – могат да ти помогнат да прекараш чудесно един дъждовен следобед, откъснат от сивото ежедневие, но могат и да променят светогледа ти. Смятам, че хората трябва да четат повече книги и по-малко жълти вестници; да търсят повече каузи, за които си заслужава да влязат в битка, и по-малко чиста печалба; ето защо считам, че книгите-игри са нещо прекрасно.

Как се зароди в теб желанието да напишеш книга-игра в жанра фентъзи? shutterstock_71495566 small

Книгите-игри бяха част от моето детство. Както човек обича да се завръща там, където някога се е чувствал добре, така и аз реших да пристъпя отново в света на приключението, в което героят си ти. Този път не като читател, а като писател. Защо фентъзи? Може би защото някога най-много ми допадаха историите, в които героят водеше безмилостни битки, предвождаше армии и обсаждаше крепости. Обичах светове, в които имаше пъстри градове, мрачни гори, варварски племена и могъщи кралства.

Ще ни разкажеш ли  малко повече за новата си творба?

„Прах и сол” е вторият ми разказ за Грешната земя. В този свят градът Мрак властва над немалка част от народите и племената. Младият Непокор, водач на Безименния народ, се опитва не само да освободи хората от тиранията на Мрак, но и да отмъсти на владетелите на града за смъртта на баща си. За да постигне целта си, Непокор ще трябва да събере достатъчно съюзници, които да подкрепят войната му срещу Мрак. Поемайки съдбата на младия водач в ръцете си, читателят ще трябва да мине през кървави битки, преговори с надменни владетели и опасни интриги, за да извоюва победата си.

 Какви трудности срещна при писането?

Нито една стъпка не беше лека. За мен разказът е нещо, което изисква постоянство и упоритост. И все пак, както при всяка една друга работа, в която си вложил много усилия и труд, накрая пак си казваш „Ех, а ето тази част можеше да стане даже още по-добре!”. Ако трябва обаче да бъда по-конкретен, мисля, че най-трудно ми беше да се побера в определените ми рамки, тъй като обичам да разказвам истории, които трудно могат да бъдат предадени с малко на брой думи.

Какво очакваш да получат читателите на „Прах и Сол”?

Надявам се най-вече насладата от една хубава история, разказана в интересния свят на Грешната земя. Може би някоя и друга мисъл относно същината на Доброто и Злото, отмъщението и победата.

Кога се очаква да излезе от печат книгата-игра и как може заинтересованият читател да се сдобие с нея?

Ако всичко върви по план, книгата-игра ще излезе заедно с други две – „Да намериш Дракон” на Спасимир Игнатов и „Отново заедно” на Майкъл Майндкрайм – в рамките на втори брой на сборника „Призвание герой!”. Очаква се сборникът да излезе от печат между средата и края на септември месец. Ако искате да получите три различни вълнуващи истории накуп, с които да си прекарате чудесно – препоръчвам ви силно „Призвание”-то!

Още подробности за книгата-игра на Сикамор Брайт можете да научите от сайта на LegacyofKreya или на Фейсбук страницата на „Призвание герой“!

SB_map1

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Книгите-игри живеят не само носталгично в сърцата ни, но и на пазара. А ето и какви хора се грижат за това да продължава!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За BigBoxToro

В свободното си време най-често пише, чете, издава и коментира книги-игри, така че вероятно с това ще ви занимава. Играе и създава също и настолни, и ролеви такива, та не се чудете, ако го видите да се прави на всезнайко и по тези теми. Иначе програмира машини и обикаля из планините, ама това е една друга история…

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers