четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Burg Flatterstein – игра с летящи прилепи и 3Д замък!
Burg Flatterstein – игра с летящи прилепи и 3Д замък!

Burg Flatterstein – игра с летящи прилепи и 3Д замък!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Има нещо много отпускащо в това да гледаш как прилепи идиоти се размазват по стената на старинен замък. Още по-задоволително е ти да пльоскаш този прилеп точно два сантиметра под прозореца и да гледаш как бавно и безжизнено се свалчва по стената, докато накрая не пада в малък ров пред замъка.

Добре де, играта не е толкова брутална колкото звучи… но определено е толкова забавна! Колко е игра е друг въпрос.

В Burg Flatterstein вие сте деца, които се състезават да достигнет до върха на стар замък. Когато се движите обаче, трябва да залягате, защото тичате в средата на течение от самоубийствени прилепи.

20160309_230129

 

Кутията на играта е най-уникалната част. Когато сложите всичко както трябва се получава голям 3Д замък с прозорци и первази (стълби), подът е с опасни дупки и мостове. Всеки ход, вие ще се опитвате да движите пионките си, като първо ще вървите по земята, а после ще се движите по стълбите, докато стигнете до върха!

За целта се използва устройство, което е нещо като помпа. В единия си край има мрежесто място, откъдето излиза въздуха. Върху това мрежесто място се поставят платнени прилепи. Устройството се удря в средата и по този начин прилепът се изстрелва по посока замъка.

20160309_230309

Всеки играч се изрежда като изстрелва по един прилеп. Ако прилепа падне някъде по земята в предверието на замъка, играчът има право на едно движение. Ако мине през прозореца са три движение, а ако падне върху стъпало (перваз) на замъка, тогава са две движение. Мислих се, че стъпалата са по-трудни от прозорците, но ще се изненадате колко размазани прилепи ще се натрупат върху тези стъпала и как няма да имате място дори да стъпите там.

Ако пионката минава по мост, трябва да има поне две движение.

Ако прилепът падне в яма, играчът не се движи, но тегли плочка с някаква „гадост“, която да даде на друг играч. Гадостите… не са нищо особено и съвсем спокойно можете да карате без тях. Дали ще удряте със затворени очи или с другата ръка е без значение. Да, можете да сложите един готин 3Д призрак някъде по замъка, за да пречите, но шансът да попречи и минимален. Хубавото е, че можете вие самите да си го уцелите и тогава ви дава повечко движение. Можете да изтеглите и нещо хубаво за вас като например едно движение. Като цяло, тези плочки са опция и са малко „meh“.

Ето това е центърът на играта! :)

Ето това е центърът на играта!

Заключение

Burg Flatterstein е детска игра и в нея няма да откриете особена стратегия. Всъщност, няма да откриете никаква стратегия. Цялата концепция на играта е да гледате как се размазват прилепи по стените на замък. Контролът върху устройството е минимален и в голяма част дали ще продължите напред или се крепи на това точно как е поставен прилепа върху устройството и колко можете да си контролирате силата. Да, може да се каже, че можете да прецените някое от тези неща, но да се прицелите на конкретно място и да го уцелитe е просто абсурдно. Заради това, не мога да открия количество „игра“ в тази игра, но това не значи, че Burg Flatterstein не е чудесен прибор за създаване на смехове и забавни моменти. Играта е страхотен начин да завършите една настолна вечер.

С други думи, да, играта е детска, но върши чудесна работа и в геймърска атмосфера за отпускане. Според мен можете да си прекарате прекрасно и с вашите деца в семейна обстановка, защото е супер игра между родители и деца.

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотен 3Д ефект
  • Лесни правила
  • Уникално средство за хилеж!

МИНУСИ:

  • Няма много „игра“ в тази игра

А ето и от къде можете да купете тази истерично забавна игра! 

Schmidt Spiele

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers