вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Black Stories – колекция от загадки и парадокси
Black Stories – колекция от загадки и парадокси

Black Stories – колекция от загадки и парадокси

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Играх за пръв път Black Stories… преди повече от 20 години. Разбира се, тогава не идваше в кутия, не се издаваше от компании и не струваше пари. Това бяха просто истории, които се разказваха от уста на уста. Всъщност, много от историите, които ще срещнете в някои от сетовете на Black Stories вероятно вече ще сте ги чували като Любопитни загадки или парадокси.

Black Stories не е точно игра, а забавление, в което един разказвач знае някакъв странен случай на смърт (в повечето случаи) и дава съвсем бегло описание на местопрестъплението. Останалите „играчи“ се опитват да познаят какво се е случило, като имат право да задават въпроси, на които може да им се отговори само с Да или Не. Първият, който разкрие всичко за странната смърт (в повечето случаи) печели.

Тук няма време, няма точки, няма никакъв игрови елемент, освен единствено удоволствието от това да си първи в разкриването на най-странните случки, които някога си чувал.

Това превръща Black Stories в страхотно преживяване на партита, отпускаща почивка в офиса и може би в най-подходящия начин да си прекарате часовете в колата, докато пътувате за някое събитие за настолни игри.

За съжаление, лично аз не мога да използвам играта в колата, защото пътувам предимно с децата ми, а случаите (в повечето случаи) са кървави и понякога перверзни. Разбира се, има случаи, които мога да играя с децата, защото са по-скоро забавни, но лично аз обичам повече да разплитам мистериите, отколкото да се забавлявам над това колко по-глупави от мен са всички останали.

Аз съм използвал играта многократно с колегите и никога няма да вадя кутията от раницата си. За мен Black Stories е перфектен подарък за… ами за всеки.

Да, често случаите са кървави, но ви гарантирам, че тук няма проява на лош вкус. Историите са предимно провокативни, креативни и мистериозни, като не разчитат на „простотия и гадория“. Разбира се, както в много игри, не всички случаи са толкова хитри и понякога може да се разочаровате, но има най-различни версии на Black Stories, като във всяка кутия има по 50 случая.

Да, веднъж щом изиграете всички случаи, няма какво толкова да правите с играта, освен да сте разказвач и да зарибявате още повече хората по Black Stories. Цената обаче е повече от достъпна за уникалното преживяване, което получавате.

Сега идва и най-хубавата част.

От скоро можете да намерите и Black Stories на български, като във всеки сет има по 50 различни случая. Ревю копието, което достигна до мен от издателите в България – Simetro се нарича Funny Death Edition, но честно казано, не виждам голяма разлика в случаите от стандартните Black Stories (или Dark Stories – вариант, който имах на английски преди години).

Не мисля, че имам нужда от стандартното заключение, нито от плюсове и минуси. Първо, защото това не е игра, а страхотно парти изживяване и второ – защото в кутиите на Black Stories няма минуси. Силно препоръчвам.

Можете да си поръчате играта, като кликнете на линка отдолу.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers