петък, юни 21, 2024
BigBoxNews 22.09.2014

BigBoxNews 22.09.2014

yu-gi-oh-dice-masters_zeom0eПродължавайки с новините за Dice Masters от  миналата седмица, появила се е информация и за последното издание, което беше само слух – Yu-Gi-Oh! Dice Masters е реалност и ще се появи в Януари следващата година. DC и Marvel героите ще могат да се изправят срещу… синеоки бели дракони. Нищо, ние ще мятаме заровете, ще се бием до последно и ще видим дали Супермен е по-голям от тъмните магьосници! Ако някой от вас все още се чуди какви са тези зарове, можете да гледате видео представянето ни тук!

Повече за Yu-Gi-Oh! Dice Masters

ready-for-takeoff_vh7dljFantasy Flight Games са обявили новостите по картовите им игри. Ще има малки разширения за Android Netrunner, Star Wars, A Game of Thrones и най-новата им „жива игра с карти“ – Warhammer 40K Conquest. Всички общества около тези игри ще бъдат доволни, ние също, защото Мечо Пух винаги е бил прав – колкото повече, толкова повече! За феновете на по-големите кутии също има нещо интересно – Guardians of Deephall, разширение за Descent 2.0, което връща фигурки от първото издание на играта, включително още герои, с които да обикаляте подземия и да се биете с лошите!

Повече за новостите от FFG

nhl_lgCryptozoic Entertainment си държат на силните страни – очакваме новото им декбилдинг заглавие, The NHL Power Play! Играта ще бъде базирана на не-толкова-даже-изобщо-не популярният спорт у нас, хокей на лед. Всеки играч ще бъде капитан на собствен хокей отбор, ще си избира хокеистите и ще използва маневри и умения, за да победи опонента си. На кутията броят играчи е 2-4, но предполагаме, че играта ще е пригодена за два хокейни отбора, които да се надиграват (или сбият) на леда. Чакаме с интерес!

Повече за NHL Deckbuilding Game

CardBack24-1Друг декбилдър, които вече се превърна в хит, обяви за своите разширения. Star Realms, играта в която вие събирате тесте, с което да разбиете опонента и да му свалите живота до кръгла нула, ще има четири малки пакета от по 12 карти всеки. Така всеки фен на играта ще избере какво иска да си вземе, ако някоя от новите механики не му хареса. Новите карти се очакват през коледния сезон, дано до тогава отново да се появи и самата игра, която страда от дистрибуция в момента. Да се надяваме, че когато навън снегът е по-висок от прозорците на 5тия етаж, ние ще играем Star Realms и разширенията му!

Повече за Star Realms разширенията

7ca8e582ac63ad04b788bda650e55c50_largeBattle Systems изпълниха своят KickStarter проект. Кои пък са тези и защо ми пука за тях? Тези от вас, които са фенове на игри с миниатрюри или пък на обикаляне в подземия най-вероятно вече знаят отговора – Battle Systems издават терени за игра! Техният проект събра далеч над очакваната сума, така че освен терените за подземие, ще има и Sci-Fi крепост! Това само по себе си не звучи като много, но само подземието включва 5 стаи по дизайн и още много възможности да си построите собствената тъмница!

Повече за проекта на Battle Systems

galaxytrucker-1За iOS не спират да се появяват настолни игри в дигиталните им версии. Новото попълнение, планирано за октомври, е една от най-силните игри на Czech Games Entertainment и Vlaada Chvatil – Galaxy Trucker! Скоро в телефоните и таблетите си ще можете да се превърнете в космически камионджии, които ще разнасят стоки и ще видят как въпросният им камион ще се троши на парчета от пирати, метеорити и лоши човечета! И след това ще си построят нов, по-голям камион, за да го направят отново!

Повече за Galaxy Trucker на iOS

10420045_515314331904931_5238939580491640190_nПрез тази година Tabletop Day беше най-мащабното събиране за настолни игри по целият свят.  Третото годишно издание на събитието беше обявено за 11.04 през идната година. Да, ще има събитие след около 7  месеца и ние сме доволни! През 2014-та е имало над 3000 сбирки по целият свят, дано следващата повече! Ние със сигурност ще бъдем там и нямаме търпение!

Повече за Tabletop Day 2015
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За BigBoxSolo

Казвам се Теодор, от Шумен съм и в момента уча в СУ "Св. Климент Охридски". Настолните игри за мен започнаха с MTG преди няколко години, но магията на големите кутии ме обзе след Tabletop Day. Може би нямам толкова опит, колкото останалите, но пък от мен ще получите перспективата на един млад играч!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers