четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Zombie in my pocket – В джобчето ми дрънкат мозъчета и резачки
Zombie in my pocket – В джобчето ми дрънкат мозъчета и резачки

Zombie in my pocket – В джобчето ми дрънкат мозъчета и резачки

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

IMAG0449BBG рейтинг8.5/10

Print and play игрите са истински диамант за феновете на настолни игри и може би малко по-скъпо фалшиво  камъче, идващо със списание „Съкровищата на земята“, за хората, които още не са навлезли в света на борд игрите.

В сайта може да откриете различни игри за принтиране, които съм изровил от тук – от там, предимно от BGG. Има хиляди такива игри, но е трудно да откриеш тези, които: 1. Си заслужават и 2. Излизат евтино. Е, Zombie in my pocket е определено игра, която си стана Zombie in my collection.

 Тема 10/10 IMAG0450

Зомби. Точка по въпроса. Въпреки, че последно време може би лееееко започва да става досадно. Знам, знам – анатема BigBox, анатема! Вижте, зомбитата все още си живеят в онова скъпо, приятно, леко кървавичко място в сърцето, където тихичко си ръфат едно на друго мозъчетата. Айде, аз съм играч. Но дизайнерите трябва да се постараят повече. Не просто да се носят по течението, колкото и любимо да ми е то. Така че, обещавам ви, това е последният път, в който давам 10 на тема, свързана със зомбита.

IMAG0452 Кутия  10/10

Естествено, че ще дам десетка. Кутията се съдържа в заглавието – „Зомби в моя джоб“. Единственото, което трябва да направите, е да си я принтирате на малко по-дебела хартия. Има подходящи за по 25 стотинки. Може да ги намерите примерно в „Ориндж“.

 Компоненти -/-IMAG0454

Много се чудих дали да давам оценка на компоненти. В края на краищата се отказах, защото всичко зависи от това на каква хартия и с какво качество си принтирате играта. Да, има илюстрации и съвсем не са лоши, не са изумително изумителни, но не са и неизумително неизумителни. Но! Искам да отбележа нещо – играта се състои от 5 страници. 1 – обяснение за това как да си сгънете книжката с правилата, 2 – книжката с правилата , 3 – картите, 4 – плочките, които съставят борда, 5 – кутийката. Това е. Единственото, което липсва, е някакво бордче или листче, на което да си отбелязвате статовете. Лично аз използвам 4 малки зарчета(от най-малките – за табла) и едно допълнително картонче, което е просто описанието на предметите(от книжката с правилата). Разбира се, в интернет има още много фен удължения, мини бордчета за отбелязване и какво ли не, но аз искам да говоря само за основната игра, която, мисля, е достатъчна. В кутийката има място за тези 4 зара, но има място и за малък молив, с допълнителни листчета. Аз нали съм си мързелив и съм отвикнал да пиша на ръка, предпочетох заровете(А и си ме е срам от лекарския почерк).

 IMAG0455Геймплей 10/10

Уникално прост като за соло игричка и уникално увлекателен за мен като зомби игричка. Тръгваш през фоайето, отваряш нова стая на случаен принцип от купчинката със стаи, влизаш вътре, теглиш карта да видиш какво ти се случва, случва ти се, и пак теглиш стая. Така, докато не намериш някакъв си тотем (не помня точно какъв). После тръгваш да търсиш изхода към задния двор и след като излезеш, се опитваш да откриеш гробищата (от друга купчинка с карти). Намираш ги, заравяш тотема и някак си спасяваш света или някаква подобна глупост. Сега ще кажете, тоя приказва за „глупости“ пък дава 10-ка. Ми на кой му пука за историята – това е зомби игра. Мисля си, че и дизайнерът не е мислил много по този въпрос. Даже трябва да сме доволни, че не намираш лек за някакъв вирус, който фармацевтична компания или военните са пуснали из света. Тотема и гробищата работят. Нямат смисъл, но работят. А и честно казано, играта не те въвлича чак толкова в играта. Можеш да си лафиш с други хора в стаята докато си разцъкваш. Една игра трае от 5 до 10 минути, все пак. Сега искам да споделя как реших проблема с воденето на резултата. В играта няма фигурка, която да показва къде се намираш във всеки един момент, а по някое време може да се окаже, че не си просто в последната разкрита стая, а се връщаш назад. Така че за това аз използвам един от 4-те малки зара за това. Този зар показва колко ми е атаката(тъй като повече от 6 няма как да е). Използвам един или два зара да показва живота ми. Може да мине 6. Имам и още един зар резерва. Използвам резервата да отбелязва на картончето с предмети кой предмет имам в момента. Ако имам два предмета, използвам два зара. Ако имам два предмета и живот, повече от 6, слагам заровете за живот върху картончето с предмети. Схванахте ли? Е, и аз не много, но това не е точна система. Имам 4 зара и ги тургам тук там, па каквото се получи. Както казваше един бивш съквартирант, докато учих в търновския университет – „Кот напрайм“(по-голямата му мисъл беше – „Ний в Дряново нямаме мивки“). Абе играта е кратка, така че все ще запомня 2-3 неща.

 Разнообразие 5/10

Това, разбира се, съвсем не означава, че играта писва. Това е все едно да кажеш, че пасиансите ти писват. Те винаги са едни и същи. Така че, това не е определящо. Все пак… абе, едно и също е.

 Финални думи

Най-добрата Print and Play игра, която съм видял да си заслужава да се принтира. Спрямо цена и качество. Предимно цена.
За да си свалите играта, кликнете тук
[sociallocker]ZimP[/sociallocker]

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Zombie In My Pocket - Страхотна соло игричка за убиване на 5-10 минути!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers