неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Безплатна игра за принтиране: A Twisted Tea Party
Безплатна игра за принтиране: A Twisted Tea Party

Безплатна игра за принтиране: A Twisted Tea Party

Честно казано, не знам защо пиша за тази игра. Може би защото обичам чай или защото ми сте стори много шантава… или и двете? Кой знае?

А Twisted Tea Party е игра с карти, която е за 2 до 5 играчи. Дизайнер е Ron Krause и е публикувана от Realm Space Games. В играта вие сте на чаено парти… но не точно нормално чаено парти.

 Компоненти

  • 28 карти, разделени на Предмети и Действия
  • Правила

„Желаете ли захар? Не, но може да ми подарите тази сребърна лъжичка.“

„Чакай, какво? Чаените партита не протичат така.“ Ее, да, но това протича точно така. A Twisted Tea Pаrty е игра за събиране на комплект с елемент на размяна на карти.

Вашата цел е да съберете пълен чаен комплект, който се състои точно от една Чинийка, Чаша, Лъжичка, Бисквитка и Кърпичка. Когато някой от играчите има пълен комплект пред себе си се смятат точки, ако не е достигнат нужният резултат (този, който играчите са си решили, разбира се), картите се размесват и започва втори рунд.

За да съберете чаеният си комплект, вие ще играете карти от ръката си, ще теглите нови, ще си разменяте карти с другите и ще си разменяте дори местата около масата!

По време на хода си задължително трябва да играете карта. Тя може да е действие или предмет. Не може да имате повече от един предмет от който и да е вид пред себе си. Ако имате да кажем Лъжичка и няма какво друго да играете освен друга лъжичка, то просто изхвърляте картата.

След като сте играли карта от ръката си, то вие си теглите една нова карта, за да си допълните ръката. След което е следващият играч.

Играта продължава, както казах, докато някой събере пълен комплект пред себе си, като предметите няма нужда да са от един цвят, но има бонус точки, ако са.

„Ще дойдете ли отново? Да…може би…не знам…вероятно…“

Уфф, пълна бъркотия…навсякъде летят чашки, кърпички, лъжички и какво ли не, а гостите тичат около масата като луди. А порцеланът е скъп, трябва да се внимава… и тази ленена покривка до земята…

Създателят на играта твърди, че тя е вдъхновена от „Алиса в Страната на чудесата“ и определено си личи! Играта е пълна лудост! На чаено парти сте, но всъщност се опитвате да откраднете на домакина чаения комплект или по-лошото – от всеки да си откраднете по нещо, защото не сте вече достатъчно нагли.

Но малко по-конкретно – играта става за чудесен филър или парти игра, доста е шантава, доста е забавна, има елемент на прецакване, мислене, малко планиране какво и кога да играете и всъщност е доста по-предизвикателна отколкото изглежда на пръв поглед (търчането около масата е ключова стратегия).  Плюс е и това, че е много лесна и бърза за правене, само трябва да си разпечатате картите.

Сега, лошата страна – тематиката е много… необичайна и докато на мен ми допада, защото допринася за шантавостта на играта, то има голяма вероятност да не очарова другите толкова. Също така размяната на места може да стане малко досадно, ако сте повече хора и се налага често да обикаляте около масата (особено, ако е голяма… и правоъгълна…).

И една последна забележка за картите. Ако на тях имаше нарисувано това, което са, щеше да е доста по-приятно и интересно. Дори, може би в различен цвят, така когато пред себе си имате една червена чинийка, жълта чашка и оранжева кърпичка, туко-виж сте се почувствали като Шапкар.

Линкове:

BoardGameGeek

Компоненти за принтиране

Правила

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers