понеделник, април 15, 2024
Заглавна страница » Пъзел стаи » OFFLINE ESCAPE ROOM: ЕГИПЕТ – Ревю без спойлери
OFFLINE ESCAPE ROOM: ЕГИПЕТ – Ревю без спойлери

OFFLINE ESCAPE ROOM: ЕГИПЕТ – Ревю без спойлери

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това беше втората ми стая и въпреки, че отново усещането и вълнението бяха на високо ниво, тази много се различаваше от Vestigo.

За тези, които искат да разберат кой съм аз и какво е това ново приключение по обикаляне на стоите, можете да кликнете на бутона и да започнете да четете тази поредица от ревюта от първото.

Vestigo Escape Room

От тук нататък започвам да сравнявам всяка една стая и в края на ревютата ще ги подреждам в класация спрямо КЕФОМЕТЪРА, който нахално и съвсем неоригинално измислих.

11016975_848366285234017_1711580029609044576_n

Хората от Offline Entertainment ни посрещнаха с топло и усмихнато отношение и дори не ни се подиграваха, когато загубихме безславно битката с фараона! Като цяло, чувствахме се чудесно в тяхната компания! Благодарим им от сърце! А сега, за стаята!

Египет

80a10215cb2aafd680357cde05cb016a

Когато си избирах коя от двете стаи на Offline Entertainment искам да пробвам първо, не се замислих. Египетската тема грабва асоциативно всеки един от нас, защото в главата ни винаги се завихрят всякакви мистерии около фараони, мумии, огледала, пирамиди, саркофази… Разбира се, че Египет е страхотна тема за стая. Авторите няма защо да се оправдават или да се обясняват защо са избрали точно този свят на тайни и загадки.

Въпросът е как са интегрирали добре познатите ни символи, с които свързваме света преди няколко хиляди години в една съвременна стая. Успели ли са да пресъздадат мистерията на древната епоха толкова силно, че да забравим откъде сме дошли?

О, ДА!

ff8dc09c0c5532ec1486b9f0bef6af8c

Темата в тази игра е най-силната част на играта. Мисля, че създадената атмосфера е в пъти по-добра и от най-добрите ми очаквания. Всичко, за което можете да се сетите, свързано с древен Египет присъства в стаята.

Още щом се „събудите“ (няма да издавам какво значи това), ще се озовете в мрачен свят, изпълнен с тематични пъзели и страхотен декор. Дори подсказките, които ще получавате ги получавате през монитор, който обаче е сякаш част от цялата атмосфера.

cc6496f52f25e30fcdee2899247ff5a4

Историята в играта е стандартна за темата, но работи добре и ненатрапващо. И без това знаете, че нямате много време да се стараете да следите сюжет и драматургия. От друга страна, всичко в играта се случва поетапно и това създава усещане за логика и последователност.

Честно… дори и в играта да нямаше пъзели, това би била една страхотна тематична стая, която да направите за вашите деца… и никога да не ги пускате вътре! Поне не и преди да подпишат споразумение да не чупят нещо.

Пъзелите

c6530390f1cd414455d5a95fb056216c

Това е втората ми стая и засега я сравнявам единствено с Vestigo. Въпреки това, вътре страдах от класическата треска на девствен участник. Първият половин час се чудих къде се намирам и се осланях на уменията на хората от екипа ми.

Почти всичко, което ще откриете в стаята се ползва и това намирам за абсолютен позитив. Като казвам „почти всичко се ползва“ нямам предвид, че стаята е постна, точно обратното – стаята е интензивна, а пъзелите хитри.

Ще кажа нещо лицемерно. Не успяхме да избягаме от стаята за този един час, но открих, че пъзелите бяха по-лесни от тези във Vestigo.

Единственото ми оплакване от страна на пъзелите и всъщност единственото за цялата стая въобще беше, че в началната част на играта имаше два-три еднотипни пъзела, които на всичкото отгоре ни затрудниха повече и от последните, които би трябвало да са по-трудни. Разбира се, голяма част от това го отдавам на треската, за която говорих. Факт е обаче, че отварянето на един от катинарите ни отне твърде дълго време. Е, поне този код ще го помним вечно.

Пъзелите не бяха твърде разпиляни, не бяха дори особено разпръснати. Като добавите, че някои от тях не бяха трудни, мисля че стаята се вписва по към лесния диапазон на трудност.

Това не само, че не е лошо, ами е направо чудесно, като се има предвид контраста с другата стая на OFFLINE, за която ще говоря следващия път. Освен това, заради средната към ниска трудност и страхотната тематичност, Египет е великолепен избор за първа стая.

5b4deb88eda0976fda9ad79eb0f2f4f4

Заключение

Пъзел стаята Египет на Offline Entertainment е приключение на високо ниво, което задължително трябва да бъде посетено от всички фенове на пъзел стаите. Ако все още се чудите откъде да започнете, въпреки скромния ми опит със стаите, смело заявявам, че Египет би бил право в десятката.

Пъзелите не са трудни, но не са и елементарни. Предлагат голямо разнообразие и представляват пъзел стаите с гордо вдигната глава. Темата и обстановката са най-силният елемент на тази стая и за миг няма да избягате от древността на пирамидите, саркофазите и мумиите. В играта ни даже имаше момент, в който се чудихте дали не ни очаква някакъв капан – помислихме, че таванът започва да се плъзга към нас. Да, знам, че има стая с тема Индиана Джоунс, но Египет съвсем не е далеч от приключенското усещане.

Пъзелите са сравнително праволинейни и това, въпреки че намалява нуждата от повече от 4 човека за тази стая, засилва движението на история. Сюжетът не е важен, но динамиката на загадките ви дава усет за развитие и движение сякаш във вълнуващ филм.

В играта имаше много изненади и един-два „Уау“ момента. Поне за нас. Да, аз все още съм нов и неопетнен, но това не ми пречи да се изкефя толкова, колкото го направих в Египет! Препоръчвам!

Тъжният ни и скромен отбор.

Тъжният ни и скромен отбор.

Страхотно изживяване! С нетърпение очаквам следващото!

  • Отлично представена тема
  • Ангажираща и изчистена обстановка 
  • Стандартна, но работеща история 
  • Тематични и последователни пъзели 
  • Средно ниво на трудност, перфектно за начинаещи 

Все пак говорим за емоции, вълнение и забавление! В такъв случай…

КЕФОМЕТЪР

OFFLINE.BG

Личната ми класацията до този момент:

  1. Vestigo
  2. Offline: Египет

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers