понеделник, май 20, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Aliens:This Time it’s War – Безплатна игра за принтиране
Aliens:This Time it’s War – Безплатна игра за принтиране

Aliens:This Time it’s War – Безплатна игра за принтиране

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

pic1345066_lg

  • Дизайнер: Марк Чаплин
  • Година на издаване: 2010
  • Играчи: 2
  • Времетраене: 45 минути
  • Подходяща възраст: 18+

 

Компанията е колонизирала планетата LV-425. Контактът с колонията „Shake and bake“ е загубен. Компанията изпраща екип от колониални пехотинци, заедно с Рипли като техен „Съветник“. Те се опитват да разберат какво се е случило в Hadley’ Hope.

Aliens: This Time it’s War е неофициална, ненаправена за печалба и не CCG игра, която се развива в границите на световно известния научно фантастичен филм през 1986 година – Пръшълците.

Играта се състои от две 60 картови балансирани тестета. Двама играчи застават един срещу друг в борба на живот и смърт. Единият взема ролята на Колониалните пехотинци, а другият на ордата от смъртоносно Ксеноморфи.

Колониалните пехотинци разполагат с голям набор от хай-тек оръжия, истински произведения на изкуството.

Целта на пришълците е да елиминират всички пехотинци преди да са успели да избягат от планетата и да изгърмят с ядрените си оръжия цялата планета.

Играта има асиметричен дизайн, като и двете тестета имат различни карти и умения. Aliens:This Time it’s War използва система с 5 колоди, които представляват последователни битки. Геймплеят е бърз и жесток, като пехотинците завършват редовно брутално разчленени, а пришълците унищожени с умело изиграване на карти.

По време на играта трябва да се правят редица хитри трикове. Например, играчът с пехотинците може да избере да постави „Powerloader“ по време на битката при ядрения реактор, но ресурсите, които изисква картата правят изиграването рисковано, от друга страна, много възнаграждаемо. Подобно, играчът с пришълците може да сложи Кралицата по всяко време в битката – тя може свободно да се сложи на борда на Sulaco, но тя може да е много скъпа, ако се сложи по време на APC Withdrawal например.

Това е предимно военна игра. Всеки играч трябва да управлява тестето си с карти ефективно за да спечели. Освен прости и обикновени умения, всяка карта има и две числа. Сила и Цена. Няма да срещнете икони по картите.

Aliens: This Time It’s War може да се сметне като наследник на игри като San Juan, Magic:The Gathering, Battle Line, BattleTech CCG и lliad.

За да победиш в играта трябва:

– Пехотинците да гръмнат мястото, където са пришълците.

– Пехотинците да успеят да стигнат и да оцелеят след битката на борда на Sulaco.

– Пришълците да успеят да убият или да сложат в пашкули Рипли и всички останали пехотинци.

 

За да изтеглите играта, кликнете тук:

 

[sociallocker]

Aliens: This Time it’s War

 

[/sociallocker]

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Предложение за безплатна игра, правена изцяло за феновете без идея за печалба. Има номинация за "2011 Golden Geek Best Print & Play Board Game ".

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers