петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Transylvania International Game Convention
Transylvania International Game Convention

Transylvania International Game Convention

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Преди няколко дни с нас се свързаха колеги геймъри от Румъния, които организират един доста амбициозен проект. Фестивал, който претендира да бъде най-голямото събитие за настолни игри в Източна Европа. Учтиво ни помолиха за нашата помощ и това, което можем да направим е да споделим с вас, информацията, която ни е дадена и ще ни бъде давана.  Ето и първата статия, която вече е изпратена на много места из Европа, за да се рекламира това интересно събитие:

cropped-pk-tig_banner_facebook-01-copy-TRY-5

От 22-ри до 25-ти Май ще се състои първото издание на Международното изложение на настолни игри Трансилвания – накратко (TIG – на английски). Събитието ще се състои в сърцето на Трансилвания, Клуж- Напока, Expo Transilvania Exhibition Center.

TIG е международен фестивал, който специализира в игри, игри с карти и ролеви игри.

TIG ще има 2200 кв. м. място за изложения, където ще откриете:

  • павилиони с производители на игри
  • павилиони с магазини, които продават игри
  • специално отделение, посветено на детските игри и занимания
  • павилиони, където се презентират игри и/или най-последните публикувани заглавия
  • маси с демонстрация на военни игри с миниатюри, картови игри и ролеви игри
  • плейстест на игри, които са в прототипна фаза
  • много състезания и награди

Също така, за тези, които биха желали игралните маси да бъдат отделени от основното изложение, организаторите са приготвили около 400 места, които са изцяло посветени за игра през всичките 4 дни на фестивала. Ако искате да опитате някоя от новите игри, която сте купили или предпочитате просто да имате място, където да играете настолни игри с приятели – това е перфектното място за тази цел.

В България се играе много MTG, така че прочетете повече за турнирът тук.

За повече информация, можете да посетите сайта на TIG Con или да харесате Facebook страницата, посветена на събитието. Билети за всичките 4 дни вече се продават. Ако пък вече сте запланували всичко – разгледайте цените за нощувки в околните хотели.

 

На нас много ни хареса идеята да посетим фестивала, тъй като е близо. Дори вече си организираме и синхронизираме отпуските. Ако някой от вас също желае да посети фестивала с нас, пишете ни, за да можем да налазим като орки хлебарки това изложение!

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers