петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Penguin Pile-Up – „Детската Дженга“
Penguin Pile-Up – „Детската Дженга“

Penguin Pile-Up – „Детската Дженга“

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Завършихме с детска игра предната седмица. Започваме новата по същия начин. Ravensburger наистина ми отвори очите към подценяваните игри от щандовете на детските магазини в моловете. За да не повтарям тезата си от предната статия, ще премина директно към играта.

Penduin Pile-Up е точно това, което звучи – накачулващи се пингвини.

Дам дам дам, дам да-дам, дам да-дам!

Играта е за ловкост и от типа на Jenga, но по… изпъкваща. Това е отново от онези детски игри, които пристигат с огромна джаджа в тумбестата си кутия.

В случая – това е гигантски айсберг, върху който ще слагате големи пластмасови пингвини.

Айсбергът е кух и пластмасов. Той едва се държи на поставка под него и се клати през цялото време. Върху него има места за стъпване, но те са обли и неравни, което ги прави напълно нестабилни.

Пингвините пък са с неловки и широки крака, които се закрепват едва-едва върху малкото място, където биха могли да стъпят.

Всеки играч получава по няколко пингвина и целта ви е да сложите всичките върху айсберга. Играчите се редуват да слагат по един пингвин и ако по време на хода ви паднат пингвини, вие си ги обирате за вас. Ако падне пингвин… вероятно няма да е само един, а ще бъдат всички, тъй като няма пингвин, който да не се държат на косъм.

На това се държи целия айсберг.

Моят син (4 години и половина) има опит с дженга още преди година и беше изключително добър на нея. Тук му трябваха няколко игри, за да свикне с внимателността, която изисква играта. Докато в Jenga ловкостта идва от това да изкарате блокче от кулата, тук идва от мисълта за баланс и внимателното поставяне на големия пингвин.

Въпреки че на Вики все още е трудно да схване принципите на баланса (да сложи пингвин от страната, която има по-малко пингвини), той се забавлява и започва да става все по-добър. С други думи, тази граница 5+ е отново безумна. Играйте си с три-четири годишните и не ги слушайте.

Penguin Pile-Up е отлична игра и си заслужава за игра във вашето семейство. Е… ако търсите геймърска игра за баланс, не мисля, че това е за вас. Пробвайте с Junk Art… въпреки че спънката в цената там е сериозна.

Това е… рядкост.

Купи: „Пингвини на леда“

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers