понеделник, май 20, 2024
Заглавна страница » E-mail интерактивни книги

E-mail интерактивни книги

 Какво е интерактивна книга?

Това е книга, в която изборите вземаш ти.

Очевидния въпрос – Това не е ли всъщност книга-игра и не се ли правим на просто на интересни?

Ние сме израснали с книгите игри. Много добре сме запознати с тях и не отричаме, че интерактивната книга има общи неща с тях. Само че в тази книга няма да откриете игра. Няма да откриете статистики. Няма да откриете кодови думи. Няма да откриете зарове. Няма да откриете предварителен и внезапен „Край“. Ние разчитаме единствено на вашите решения.

В интерактивната книга стигате винаги до финала, каквото и да правите. Но историята, която вие създавате ще бъде винаги различна.

16 различни финала!

Всички интерактивни книги, които ще срещнете в нашия сайт са основани на един и същи принцип. Четири избора, пет епизода, разказът стига до финал. Ние разчитаме на сюжета, персонажите, действието. Не на играта.

Опитваме се да предадем смисъл на всяко едно решение. Искаме да отговорим на въпроса „И какво от това“. Искаме да ви разкажем история, като използваме тази структура със смисъл. Човек взема решения в живота си на ежедневно ниво, но вероятно само 3-4 от изборите му през целия му живот реално имат възможността да го вкарат в напълно нова пътека без шанс да се върне обратно. Ние, като автори, искаме да симулираме това и да покажем истории, в които трябва да се вземат наистина важни решения.

Всеки избор, който правите ви отвежда в линия, която не ви дава възможност да се върнете обратно в стария път. Приятел веднъж ми сподели, че безвъзвратното разклонение не е икономично за книга игра. Това щеше да е така ако гледахме на интерактивната книга като книга игра.

Абе…това все още ми звучи като книга-игра. Продължавате да се правите на интересни.

Това, което основно отделя интерактивната книга от книгата игра е цялостта на произведението. Ние слагаме информация във всеки един епизод. За да разберете напълно света, защо някои персонажи действат по един начин, защо други се държат по друг, какви са тези тайни и мистерии, които се появяват и като цяло как работи всичко в историята, вие бихте желали да прочетете всеки един епизод.

Но! Животът на протагониста (главния герой) е напълно прозрачен за вас. Каквото и да правите, вие стигате до логичен финал на неговата лична история. Тоест, интерактивната книга има 16 възможни сюжета, но всички те обрисуват една обща картина.

Ще откриете, че епизодите в интерактивната книга са необичайно дълги. Това е така, защото разглеждаме книгата като художествено произведение, което може да се прочете по какъвто начин реши читателя.

Какво означава „E-mail“ интерактивна книга ?

Ежедневно ни заливат с огромно количество информация и възможността за дълготрайна концентрация на модерния човек в едно нещо е сведена до минимум. Ние искаме да улесним съвременния читател като му даваме само по една малка шепа задоволителна информация всеки ден. Още повече, искаме да предложим на читателя сам да определя темпото на четене.

Щом изберете разказа, който ви интересува и прочетете нулевия епизод, вие можете да решите да влезете в този свят като се абонирате за него.

Ще получите писмо на имейла, с който сте се регистрирали. Това е първият епизод от разказа. В края на епизода ще ви предложим две възможни продължения на историята. Щом кликнете на избрания път, вие ще получите потвърдителен имейл.

След два дена, след вашия избор, ще получите продължението на историята, такова каквото вие сте пожелали. И така, докато не свършите историята.

След цели два дена? Не се притеснявайте. Помислили сме как да поддържаме вниманието ви, без да ви затормозяваме. В деня, когато няма да получавате епизод с избор, ще получавате бонус епизоди.

Това са епизоди, които отново зависят пряко от вашите избори, но не са свързани директно с историята на протагониста. Това са странични истории, истории от миналото, мистериозни истории, които дори може и да не ви говорят нищо в този момент. Дори не е нужно да ги четете, за да направите следващите си избори. Но внимавайте, защото тези бонус епизоди може и да крият повече от колко си мислите. Дори и текста да не изглежда важен в този момент ще дойде ден, в който ще прочетете нещо и ще си кажете… „Оооо!“.

Когато аз отида в офиса рано сутрин, никога не се захващам директно за работа. Обичам да изпия едно кафе, да погледам едно-две клипчета и да прочета някоя друга статия или смешна новина.

С нашите интерактивни книги, ние целим да станем една малка част от вашето ежедневие, без това да ви ангажира или натоварва.

Към първата интерактивна книга

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Facebooktwitter
Big Box Gamers