четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Домашни правила » Arkham Horror – The X-Files вариант
Arkham Horror – The X-Files вариант

Arkham Horror – The X-Files вариант

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

pic800660Сега ще си призная нещо. Като малък бях влюбен в две неща – „корекомските“ яйца и агент Скъли. За съжаление аз пораствах и Скъли все повече не беше това, което беше в съзнанието ми на 10 годишен, а „корекомските“ яйца се превърнаха в обикновени шоколадови яйца. Мълдър пък взе, че се пропи, влезе в клиника за секс зависими и започна да прави сериали за себе си.

Може да се каже, че Досиетата Х е старата версия на Supernatural, въпреки че при Мълдър и Скъли нещата доста циклиха след втория сезон. От сериала не си спомням почти нищо освен киселата физиономия на Скъли(момчешка любов, какво да правиш), репликата на Мълдър „А що се отнася до българския вампир – той е по-безобиден и яде градинска тор“ и това това, че последните няколко сезона изобщо не включваха извънземни, а само някакви глупави теории на конспирацията. (които по-късно бяха откраднати от Zeitgeist).

Arkham Horror не ми е една от любимите игри. Много високо оценявана игра, но просто мен не може да ме грабне. Харесвам атмосферата и света на Лъвкрафт(с изключение на имената на тия чудовища с твърде много съгласни една след друга). Дори исках да си купя „Зовът на Ктхулу“ преди няколко години, но не успях, защото като казвах на библиотекарките Лъвкрафт, те винаги ми вадеха книги на World of Warcraft. А относно Arkham-a…струва ми се твърде механична. Но не съм тук за да правя ревю, а за да ви покажа днешните домашни правила.

Вижте какви чудесно направени персонажи от X-Files открих в boardgamegeek, които могат да разнообразят малко играта Arkham Horror, като вкарат, според мен, дори и малко хумор. В комплекта се включва даже и Древно зло. С други думи – бос. В този случай, това е Синдикатът. За финал, всички ние просто можем да благодарим на Ерик Хърман за поредната изумителна работа, която той върши за нас – геймърите!

[sociallocker]Xfiles Horror[/sociallocker]

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Истината е някъде тук!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 2.15 ( 2 гласове)
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers