вторник, февруари 27, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Circle the Wagons – Малко. Просто. Гениално.
Circle the Wagons – Малко. Просто. Гениално.

Circle the Wagons – Малко. Просто. Гениално.

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Микроигрите някак си автоматично се пренебрегват, когато се говори за топове на годината. Някои ревюъри дори си правят отделна категория само за дребни игри. Ако бях игрл достатъчно Circle the Wagons преди месец-два, това със сигурност щеше да бъде най-добрата игра за двама на 2019-та.

Причината е проста – елементарни правила, безкрайна преиграваемост… пространствен пъзел!

Circle the Wagons е от новата поредица микро игри на Quined Games, заедно със Sprawopolis и Stew, за които ще поговоря скоро също.

Circle the Wagons е тактическа игра за двама и използва малко тесте от карти, като гърба на всяка карта е условие за точкуване, а лицето е разделено на четири зони. Всяка зона има цвят и символ.

Вашата цел е да отбелязвате точки, като строите пъзел от тези карти пред вас. В края на играта ще получите точки за съседни цветове зони, както и за три условия, които се обръщат всяка игра на случаен принцип. Някой път може условието да е – заклещена планина между два пистолета, или пък минимално количество бири за точки.

Когато слагате карта, тя трябва да спазва много малко правила относно ориентация, подпъхвания и надпъхвания, но в крайна сметка трябва да си подреждате пъзел.

Играта се нарича Circle the Wagons, защото след като сложите трите условия за точкуване, вие нареждате всички останали пъзел карти в кръг около условията. Когато е ваш ход вие или вземате първата карта и си я слагате където решите в пъзела или вземате която си искате напред, но в този случай подарявате всичко прескочено на опонента. Това в общия случай не е отличен сценарий, но понякога искате да дадете карта на другия играч, защото тя ще му навреди.

И така продължавате, докато свършат всички карти в кръга. Тоест – не повече от 15-20 минути. Смятате си точките и си ги записвате на удобно тефтерче за точки.

Заключение

Circle the Wagon е малка ненапрягаща филър игра, като брилянтността й се дължи на идеалната дължина и задоволението, което ви носи перфектното ниво ангажироност за този жанр. Тук късметът е на минимум и ако загубите, ще сте загубили заради вас. Преиграваемостта е космическа, защото всяка игра изкарвате различна комбинация от три карти с условия за точкуване, като към тях добавяте и още няколко метода, съществуващи във всяко изиграване. Всъщност, дори и да играете една и съща подредба на условия, то картите в кръга ще са разположени по различен начин.

Ако търсите бърза, но ангажираща – ненатоварваща, но смислена игра – Circle the Wagons е вашата перфектна терасна игра.

ПЛЮСОВЕ:

  • Минималистичен дизайн
  • Бърз сетъп
  • Бърз геймплей
  • Безкрайна преиграваемост

МИНУСИ:

  • Темата се губи, макар и да има опити да изплува с някои карти

Circle the Wagon можете да откриете на сайта на нашите партньори от Time2Play

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers