сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » The Mind: The Sound Experiment – Какво точно е това?
The Mind: The Sound Experiment – Какво точно е това?

The Mind: The Sound Experiment – Какво точно е това?

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Преди да продължите, сериозно ви съветвам да прочетете ревюто ми на оригиналната игра – The Mind.


Скоро в интернет се появи нещо с името: The Mind: The Sound Experiment. Аз съм един от големите фенове на The Mind и разбира се, че трябваше да го имам. Дори не порових сериозно, за да видя какво точно е това преди да получа играта.

Ако вие вече сте разгледали форумите, знаете. Точно заради това и не мисля да правя ревю. The Mind: The Sound Experiment е просто играта The Mind в по-голяма кутия и с диск със саундтрак.

Всъщност, в книжката с правила е добавено правило, което ви позволява да използвате саундтрака за нещо повече от обикновен фон, който да ви създаде атмосфера. Можете да използвате музиката за таймер.

На диска ще откриете два трака. Стилът им ми е познат, тъй като по цял ден слушам подобни звуци за концентрация и за отнемане на странични досадни шумове от типа на… хора, които се опитват да ми говорят. В момента популярни хитове са ми: „Study Music Alpha Waves: Relaxing Studying Music, Brain Power, Focus Concentration Music, 0161“ и „Music for Deep Focus and Concentration with Binaural Beats, Brainwave Music for Studying“

Единият от двата трака в кутията е подобен мозъчно напушен допинг с джунглов оттенък, докато другият вкарва неоновото усещане, че гледате „Ченгето от Бевърли Хилс“

Сега… големият въпрос идва – Струва ли си да издирвате това копие, ако вече имате The Mind? Ами… по-скоро не. А ако нямате The Mind – кое трябва да си вземете?

Има две особености, които могат да решат дилемата ви.

  • В това издание няма никакъв текст по картите. Повечето от нас вероятно са намерили The Mind от немски сайтове и макар текстовете по картите да са изцяло „флейвър“ и да нямат никакво значение за самата игра, може би бихте предпочели изчистените карти, без никакво разсейване от немски философски мисли. Или пък, ако се кефите на малко добавена тема в така или иначе безтемната игра, бихте искали да има текст.
  • По-сериозната разлика е в размера на кутията. От една страна, оригиналният The Mind идва в малка кутийка, която можете да разнасяте навсякъде, но от друга – ако сложите протектори на картите, те вече няма да се събират в нея. В голямата кутия на The Mind има място за поне още три копия на The Mind, така че ако ще си предпазвате картите, или пък ще слагате вътре няколко малки картови игри – бих ви препоръчал The Sound Experiment.

Не мисля, че саундтракът е решаващ. Да, странно е, че са избрали да го сложат на диск, вместо да използват апликация или просто да го пуснат в нета за малко пари (нали… понеже не сме 98-ма), но този саундтрак, колкото и да е приятен (а той е приятен, наистина) може да се замести с всякакви подобия на атмосфера в youtube, така че изобщо не е задължителен.

С едно изречение – ако имате The Mind, нямате нужда от The Sound Experiment. Ако нямате The Mind, но искате да си сложите протектори на картите – бих ви го препоръчал само заради мястото, което предлага кутията на The Sound Experiment.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers