понеделник, януари 18, 2021
Заглавна страница » Новини » Пъзелтон – ново приключение из цяла София
Пъзелтон – ново приключение из цяла София

Пъзелтон – ново приключение из цяла София

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Приятели, повечето от вас знаете, че аз съм фен на всякакви на всякакви офлайн приключения. Дори нашият екип е създавал няколко такива – търсенето на съкровища преди две години, или шпионското ни събитие от тази година. Приключението ни с обикалянето на искейп стаите из София е описано в сайта, а аз самият бях замесен сериозно в измислянето на една от най-новите стаи.

С други думи, всяко подобно нещо, което се появи привлича моят искрен интерес.

Когато такова събитие се организира от наши приятели обаче, това звучи дори още по-вълнуващо!

Този уикенд клуб Mulligan и БГ Имане организират голямо търсене на съкровища из цяла София, в което аз и моето семейство ще се включим с огромен ентусиазъм. Ние и без това последно време си правим нещо като мини Amazing Race с агресивно обикаляне на туристическите обекти в страната, така че Пъзелтон ни хвана точно в десетката. Цената е малко по-висока от това, което бихте платили за искейп стая, но пък стаите са един час, а това е два дена. 

За да дам по-точно описание на събитието, ще цитирам авторите:

48-часово приключение – маратон от решаване на логически ребуси и пъзели, което да тества вашите логически и дедуктивни умения! Играта е от тип treasure hunt: приключение, в което търсите предмети и решавате последователност от загадки, следвайки скрити и не толкова скрити улики. Може да бъде сравнено с огромен escape room на открито!

– 48-часа не са ли много? Всъщност очакваната продължителност на играта е между 6 и 8 часа, като официалният й старт е в 20.00 часа в петък, 29-ти септември, а крайния срок за решаване на загадките е 20.00 в неделя, 1-ви октомври.

– Кога и как може да се играе? Решение на всеки отбор е кога да започне, кога и дали ще вземе почивка и колко интензивно ще проведе своята игра. Единственото условие за успешното приключване на играта е решаването на всички загадки до крайния срок на играта в неделя, 20.00 часа.

Награди ще има, но те са по-скоро символични на фона на приключението, в което ще се впуснем.

Ние ще сме там!

Очакваме ви!

Запишете се

 

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*