неделя, юли 14, 2024
Talisman Prologue – видео игра

Talisman Prologue – видео игра

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Тенденция е вече, някоя настолна игра да има и свой PC, iOS или Android вариант. Примерите са много – Ticker to Ride, Zombie Dice, Memoir  ’44, а след време и SmallWorld … На 15 ноември, 2012, Nomad Games пуснаха Talisman Prologue за горенаписаните платформи, но преди да минем към Talisman Prologue, нека си припомним за Talisman.

 

Talisman

 logo

 

Talisman е доста стара игра, дело на Gamers Workshop. Първото издание датира още от 1983, като от тогава до днес има купища издания и много разширения. През 1994 Gamers Workshop пускат трето издание на Talisman, което за това време се харесва най-много на аудиторията, защото в третото издание идват нов арт на игралното поле, както и някой изменения по геймплея.  През 2008 FFG иззема лиценза на Talisman, от тогавашните разпространители Black Industries и на 17 декември 2008 пуска четвърто ревизирано издание на Talisman, което можем да намерим днес по магазините.  Четвъртото издание е базирано на арта от второ и с правилата от третото издание, както и това че идва с 14 героя и също така има по-голямо игрово поле и т.н. До момента разшеренията за четвъртото издание са 8.

 

Talisman Prologue

 1

 

Talisman Prologue е игра, базирана върху Талисман, която имплементира всички правила от четвъртото издание. Играта е предназначена само за 1 играч, като от момента на нейното издаване Nomad Games са обявили Talisman DE(Digital Edition), което ще включва повече играчи (до 4-ма), разширения, игра срещу компютъра и т.н.

Какво представлява  Talisman Prologue?

Играта е точно пресъздаване на настолния вариант на играта, като Prologue цели чрез редица от предизвикателни куестове да покаже на играча правилата, игралното поле и да го сблъска с изиграването на една Talisman игра.  В най-общи линии играта се състой в това да хвърляте зарове, да се местите по игралното поле и да се биете с чудовища (естествено като хвърляте зарове J ). Игралното поле е разделено на сектори, като вашата цел е да стигнете до най-вътрешния сектор (повярвайте ми не е лесно 😀 ). Специално в Talisman Prologue по често ще ви се налага да убиете някоя банда престъпници в някой от секторите или да направите нещо друго …

 

Общ изглед на играта

2 

Игралното поле от близко и селектирана част от сектора

3

Prologue ви предлага 10 игрови персонажа, всеки със своите способности и статистики и също така за всеки герой по 5 сценария, които да изиграете.

 

Заключение

 

Играта е приятна, не толкова ангажираща и ако сте фен на Talisman, то със сигурност ще ви хареса, но и да не сте фен, задължително пробвайте, поне да знаете какво е да играеш Talisman 😛

 

Линкове

 

 

[sociallocker]

Трейлър

iOS

Android

PC

[/sociallocker]

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Ако сте чували лоши неща за Talisman, както аз лично съм чувал, то тогава ви съветваме да пробвате това!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers