понеделник, септември 20, 2021
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Игри, подходящи за терасата
Игри, подходящи за терасата

Игри, подходящи за терасата

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Следобед, кафенце, тераска, лек ветрец, спокойствие, ти си по гащи. Може да е 2 градуса, но ще насладиш на тоя момент, да му се невиди! 


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Less

Less е подходяща не само за терасата, но и за път. Компактна е, сетва се бързо и се изиграва за около 5 минути. Това е абстрактна игра без дълбоко стратегическо мислене и с хитри тактически решения. Компонентите са естетически изпипани и елегантни, а геймплеят е динамичен. Правилата се обясняват за 20 секунди, а играта не поглъща сериозно от ангажираността ви. Ако имате два сета, можете дори да играете и с четири човека. Препоръчвам да прочетете повече за идеалната за мен терасна игра в моето ревю.

Подробно ревю на играта Less:Ревю


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва:

Dudab

Dudab e малка, бърза игра с карти за до 6-ма души и отнема около 20 минути. Буквално можете да я играете на всяка равна повърхност. Играта e нещо като обърнато Uno – целта е да имате най-малко точки и върху един цвят карти трябва да играете различен. Както и в Uno, и тук има елемент на прецакване, но доста по-слабо застъпен, та накрая не се мразите с всички. Правилата са малко увъртяни и отнемат повече време от необходимото за такава игра, но щом веднъж всички ги разберат, играта върви гладко и бързо. Повече можете да научите за играта от ревюто ми за нея.

Подробно ревю на играта Dudab:Ревю


Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Tides of Time и No Thanks

За тераса са подходящи игри със сравнително малко компоненти, за да се събират на малко място и да не могат лесно да хвръкнат при подухване на вятъра.

Tides of Time е игра за двама и се състои от само 18 карти и 4 плочки, илюстрациите са много добри. Отнема около 15 минути, и не заема много място. Тя е доста лека драфтинг игра – всяка карта има „боя“ и условие за точкуване. Точкуванията са например по 3 точки за зелена карта или 8 точки ако имаш повече жълти карти от противника ти. Има и някои специални карти, които модифицират правилата или точкуват по по-специален начин. Изиграват се 3 рунда, в които се играят по 5 карти. Играта има достатъчно надхитряване и тактически решения, че да е интересна за много изигравания.Другата „терасна“ игра за повече играчи, която ще препоръчам е No Thanks. Тя е дори по-проста – тесте с карти с цифрите от 3 до 35, като произволни 9 от тези карти не участват. Изтегля се карта и играчът наред трябва или да я вземе, или да сложи монета върху нея. Който вземе картата взема всички монети от нея. Накрая печели играча с най-малко точки, като картите ти дават точки колкото е цифрата на тях. Но непрекъсната поредица от няколко карти (например 21,22,23) дава точки колкото е най-ниската карта от поредицата (в примера – 21). Изваждат се и точки за всяка монета която ти е останала. Много бърза, лесна и забавна игра с „пушурлък“ и възможност за „наглеене“ – отличен филър.

Може да закупите Tides of Time от:BoardGames.bg


Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

Patchwork

Patchwork без съмнение е една от най-добрите игри на 2014 г. Всъщност, според мен това, че е направена само за двама играчи е единственият ѝ недостатък. Но пък е толкова добре замислена!
Целта ви в Patchwork е да съберете най-много копчета докато шиете куилт от отделни части плат по възможно най-ефективния начин. Звучи странно, знам, но тематиката е наистина добра, и до сега не съм срещнал човек, който да не я хареса. Точно нестандартността е един от най-големите плюсове на този продукт. Игри за зомбита, пирати, магьосници и рицари съществуват в изобилие. Време е да се направят повече игри за шивачи! (бележка от BigBoxGamer – Рококо е добър пример).

Играта е подходяща за терасата не само защото е сравнително компактна. Основната причина да я избера за тази препоръка всъщност е фактът, че компонентите на Patchwork са направени от дебел картон и няма опасност да бъдат отнесени от вихъра на терасата ви… Така че шийте смело!

 

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Това бяха нашите предложения за игри, подходящи за тераса, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*