петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » BBG предупреждава: Игри, които са ни разочаровали
BBG предупреждава: Игри, които са ни разочаровали

BBG предупреждава: Игри, които са ни разочаровали

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Защо продължавате да гласувате за негативни статии? 🙂 Ние просто си слагаме тази опция в анкетата, за да има нещо различно, но вие явно предпочитате да ви дадем съвети от какво да се пазите. Съвсем разбираемо е, тъй като игрите съвсем не са евтини и трябва много да внимавате при всяка покупка. Всъщност, днешната статия би могла да ви е изключително полезна, защото ще говорим за игри, които на хартия и предварителни проверки са изглеждали страхотни, мислили сме за тях, смятали сме, че ще бъдат страхотни, дори много хора са ги харесвали преди нас. Казвали сме си: „Няма как да сгреша с тази игра“ и веднага щом изиграем една игра си казваме „Хм…“, но само на ум, защото ни е страх да си признаем, че играта не струва. Затова играем втора игра, пак нещо не е като хората. На третата (ако въобще се стигне до трета) вече сме убедени, че играта си отива от нашата колекция! Ако сте си мислили да си купите някоя от тези игри, моля ви, имайте предвид нашите съвети, но също така и че това е просто лично мнение…


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Historia

Списъкът с игрите, към които съм имал големи очаквания и после са ме разочаровали не е толкова малък, колкото си мислих. Особено се открояват две обаче. Historia и Combat Commander Europe. За командира ще говоря скоро, но мисля, че най-голямото ми разочарование беше Historia. Това беше успешен проект от Кикстартър, но за разлика от много подобни проекти, този изглеждаше без особени проблеми. Дори получи много позитивни отзиви от някои от известните хора, които правят ревюта. Взех си играта, отворих я, дори сухите компоненти, от които много хора се оплакваха мен не ме притесняваха. Още повече – пробвах играта соло – работеше супер. След това обаче… пробвах нормалната игра. Ох… дали не беше една голяма скука, в която механиките бяха тотално отделени от темата! За мен, тематичността в игрите с развиване на цивилизации е едно от най-важните неща. Historia обаче се оказа стерилна и безинтересна вариация на суха бутни-кубче игра. Всичко, което правихме в играта е да разместваме кубчета и да тапваме и ънтапваме карти. Нищо не беше вълнуващо. Въпреки, че се опитвах дръзко и тягостно да открия и да наместя някаква тема, играта си беше просто една абстрактна псевдо цивилизационна игра с насилени механики, които въпреки опитите си не ни оставиха с впечатление за развитие.  Играта наистина не се оказа това, което трябваше и дори МОЖЕШЕ да бъде.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Недислав Стойчев ‘BigBoxTyr’ препоръчва:

Game of Thrones: Westeros Intrigue

Принципно, преди да купя някоя игра, първо гледам да прочета някакво количество ревюта и мнения, да се запозная с правилата и т.н. Направо си е едно проучване, траещо минимално няколко дни. Поради това, списъкът ми с разочароващи игри е минимален. Играта, за която ще ви предупредя, в никакъв случай не е лоша, просто в някои отношения не прави нещата както трябва.

GoT: Westeros Intrigue е бърза картова игра за 2-ма до 6-ма играчи. Играта се базира на рундове, като по време на ходовете си за даден рунд, играчите изиграват по 1 карта (персонаж от GoT) с цел да се освободят от нея и да направят мръсно на противниците си. Картите се изиграват в редове, във формата на пирамида и всяка карта (персонаж) принадлежи на някой дом (цвят на картата). След определен брой рундове, следва точкуване и този с най-малко точки печели играта. Дотук всичко е добре! Играта е бърза, има броене на карти, с което има „някаква“ интрига, лесно се пренася. Но нека ви изкажа проблема си с нея.

Темата. Темата е сякаш залепена за играта. Персонажите нямат никаква роля в играта. Просто са там. Нямат специални умения или правила. Просто са сложили снимки на персонажите от сериала върху картите и това. Със същия успех, играта може да се изиграе с обикновени цветни офис листчета и името да бъде променено на Game of Pappers: Office Intrigue. Също така, името. Като прочетеш заглавието и си мислиш, че за такова гръмко заглавие, ще има и доза епичност. Но, за жалост не е така.

Отново, играта не е лоша. Лека, бърза и тренира в броенето на картите. Но силно ви препоръчвам да отворите BGG и да намерите варианта, който вкарва за всеки персонаж някакво специално правило и т.н. Променя драстично играта в положителна насока.

Може да закупите играта от:BigBag.bg


Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

The Witcher Adventure Game

Моят избор за най-разочароваща игра, без каквото и да е обмисляне и дилеми, е The Witcher Adventure Game. Нямам нищо против дизайнерите на играта, голям фен съм на Fantasy Flight Games , но просто тази игра не е това, което очаквах. Когато разбрах за настолна игра, създадена по видеоигра, вниманието ми беше привлечено, а няколко дни след това видях, че ще я правят Fantasy Flight Games. Така да се кажа, просто чаках да излезе някъде информация за продажба, за да мога да се включа колкото мога по-рано и да видя какво ще е това чудо.

Играта пристигна. Проблемът обаче беше, че след отварянето и изиграването ѝ, чудото се оказа не чак такова чудо. The Witcher Adventure Game ме изненада неприятно с това, че е доста посредствена за игра с такива компоненти и цена. Нещо,което въобще не съм очаквал . Някои казват, че причината е съвместната работа на Fantasy Flight Games и Portal, други казват, че просто липсва баланс, но резултатът за мен, без да се влияя от потенциални причини и обяснения, е съвсем прост – играта не е интересна за изиграване, не е вълнуваща и определено не е това, което се надявах да бъде. Дано да има някаква поука за двете компании от реакциите относно тази игра, защото ако няма, съвместните проекти за нови настолни игри ще бъдат подложени на съмнение от всички фенове, независимо от статута на компаниите. Като ефект от The Witcher Adventure Game – при мен вече са под такова съмнение.

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bg


Това бяха нашите предупреждения за игрите, които са ни разочаровали, ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предупреждения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers