понеделник, септември 21, 2020
Заглавна страница » Настолни игри » Mystic Scrolls – Безумие и хаос, но работи!
Mystic Scrolls – Безумие и хаос, но работи!

Mystic Scrolls – Безумие и хаос, но работи!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Тази година присъствах на първото международно изложение на игри у нас, ако мога така да го нарека. Имаше представители на различни чуждестранни настолни компании, като една от тях бяха добре познатите ни гърци – Drawlab. Те представяха две игри, които не са особено нови, но забелязвам, че напоследък силно бутат. За едната вече сме писали и можете да прочетете ревюто ни, като кликнете на бутона отдолу.

Ревю: Motion Pictures

Другата беше въпросната Mystic Scrolls, за която имах удоволствието да пробвам още на фестивала тук в София, и която играх още няколко пъти след това.

Mystic Scrolls е бърза, хаотична и тотално безумна, в най-добрия смисъл. Това е игра, в която се мятат зарове в реално време и свършва за около 20 минути.

Тук играчите са магьосници, които имат собствени уникални магии и които по време на играта ще се сдобиват с още. Целта ви е да хвърлите правилните зарове, за да получите маната, от която имате нужда за съответните магии. След като свърши рунда се вижда кой каква магия е успял да хвърли и се смятат поражения.

Тук целта ви е да унищожите противниците си, като не само, че в играта има елиминация, но крайният ви фокус е да останете последен жив. Не се притеснявайте, играта е кратка. Тук няма особено значение дали играете двама, трима или четирима. Понеже всички хвърлят зарове едновременно, разликата във времетраенето между различната бройка играчи е минимална.

Ако играете само двама е чисто – просто биете противника. Ако играете с повече от двама – биете играча във ваше ляво.

Как става биенето? Не може да бъде по-елементарно. Всяка магия изисква определени зарове. Когато хвърляте зарове, можете да мятате както си искате и да си отделяте колкото си искате зарове. Започвате с пет зара и щом успеете да заключите зарове върху карта с магия, вие мигновено си допълвате до пет от куп в средата на масата. Ако в този куп не са останали достатъчно зарове, за да си допълните, казвате стоп и който докъдето е стигнал. Другият вариант да свършите рунда е ако някой направи специална магия, която стои в средата на масата.

Обикновено тя се прави с много зарове, което не я прави твърде привлекателна, но! Но. Ако успеете да направите тази магия, вие я вземате при себе си и следващият рунд тя ще бъде доста по евтина за вас. Играта пристига с огромно тесте такива магии, а вероятно вие ще използвате максимум 4-5 от тях.

Илюстрациите по картите са зашеметително добри и изпъкващи, а самите карти са голям формат и носят някак си луксозно усещане.

Заключение

Mystic Scrolls е бясна. Тя е хаотична. Тя е тотално изперкала. Mystic Scrolls е жива игра, носеща парти усещане. Това е хахо филър, който не носи някакво дълбоко преживяване и не прекалява с гостоприемството си. Тя не се приема на сериозно и ако знаете какво да очаквате това би била играта за вас.

Понякога не ни се мисли много, не ни се смятат стратегии и точки. Понякога искаме просто да се нашамарим. Това си е игра на чист късмет и няма лошо в този случай. Mystic Scrolls е безумие, което няма да вадите твърде често, но си струва да да стои на рафта ви.

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотни илюстрации
  • Светкавичен геймплей
  • Безумно парти усещане
  • Огромно разнообразие от магии

МИНУСИ:

  • На практика, всичко зависи от заровете и нямате никакви решения

Ако се кефите как звучи, поръчайте от сайта нашите партньори Pikko Games

Поръчай Mystic Scrolls

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*