неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Monster Slap – детска игра за раздаване на шамари
Monster Slap – детска игра за раздаване на шамари

Monster Slap – детска игра за раздаване на шамари

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Миналата година на пазара се появи игра с хамелеони и лепящи езици, които събираха карти от масата. Така и не се добрах до нея, но по всички сигнали, играта май е хит.

Monster Slap използва същата идея, но вместо хамелеони, вие имате ръце с лепящи длани, които използват същия лепкащо-желиран материал, като онези топчета от преди 20 години, които лепкахме по прозорците и гледахме как се стичат надолу.

Целта ви в тази игра е да плескате шамари на карти с чудовища в средата на масата. В началото на хода се върти спинер, който ви подсказва какво трябва да плеснете, за да спечелите точки. Ако уцелите някакви други кофти неща обаче, можете да загубите точки. Играта е в реално време и всеки се опитва да плесне нещо.

И това е всичко. На теория звучи като истерично смешна детска игра, но тук има няколко проблема, всеки от които се крепи на простия факт, че качеството на въпросните ръце е крайно нестабилно.

Всеки път щом отлепяте ръката от масата има ОГРОМЕН шанс цялата ръка да се скъса. Да не говорим, че играта е в реално време и шансът да се сплескате с чужда ръка е доста разумен. Отлепването на една ръка от друга е такава мъка, че ако не го прави възрастен, играта ви няма да издържи и едно изиграване.

Заключение

Monster Slap има добра идея и изглежда забавно, но на практика е неиграема без надзор на възрастен. Не казвам, че децата ми са несръчни, но честно казано, не се изисква кой знае каква сила, за да се скъсат хилавите желирани ръце. Всеки път щом я играя с децата се натоварвам психически, защото следя и с третото око къде какво се лепка, за да спра играта и да отделя време за отлепяне. Не е нужно да ви казвам, че това прекъсване скапва ентусиазма на децата, който беше наистина голям щом получихме играта. Сега… никой от двамата не иска повече да я играем.

ПЛЮСОВЕ:

  • Лесни правила
  • Готин арт

МИНУСИ:

  • Твърде задълбоченото внимаване в това да не се скъсат ръцете отнема от преживяването
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers