вторник, май 21, 2024
Заглавна страница » Kickstarter » March on the Drina (WW1) – „Балканския театър“ през погледа на сърбите
March on the Drina (WW1) – „Балканския театър“ през погледа на сърбите

March on the Drina (WW1) – „Балканския театър“ през погледа на сърбите

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Маршът към Дрина е стратегическа военна игра за контрол на територия, която ще ни върне назад във времето на Първата световна война. И ще ни хвърли в сблъсъка между най-мощните нации в света. Играта обхваща действията от „Балканския театър“, а по-точно  историята на Сърбия, нападната от три „жестоки“ империи, Германската, Австро-Унгарската и Българската(когато бяхме империя). Преди да ви запозная с предварителните факти за играта хвърлете един поглед на документалния филм по повод историческите такива свързани с тези събития.
към ФИЛМА

Какво ще съдържа играта? Всяка една от четирите армии има еднакви като вид, но различни по съотношение единици. Ще разполагате с командири, кавалерия, пехота и артилерия. Картата ще бъде с хексагонални полета и основните военни действия ще се извършват на сръбска територия. Играта ще бъде за играчи от двама до четирима, като всеки играч, ще може да влезе в ролята на командир на една от включените нации. Урааааааа ще играем с България. Не е зле.

Времетраенето на една игра ще е между два и три часа. Още за компонентите?! Разбира се тоукъни, карти, четири дашборда за всяка армия и маркери с валута, защото на война без кеш не се ходи(зловещ смях и зелени блясъци в очите)

За впечатленията ми от геймплея ще ви кажа в ревюто когато получа играта и я тествам, но все пак ако искате да видите примерно разиграване натиснете бутона отдолу. За сега изглежда обещаващо.

Как се играе

Механиката на играта е стандартна ходова, не включва зар, защото всичко се опира на вашите стратегически умения. Това е WARGAME и като такъв включва много малко случайни моменти. Интересното тук е календара, който следва хронологията на събитията. Във всеки следващ ход се обръща нова страница, която играе ролята на евент карта добавяща нещо специфично за даденото разиграване. Споменах ви и за командирите, тук представени като генерали от историята, всеки от тях има специфично умения, което приложено правилно на бойното поле ще ви доведе до победата.

Илюстрациите на стендовете са на много добро ниво, както и самия дизайн на компонентите и кутията. Вижда се, че авторите са вложили цялата си енергия в тази игра, защото я разработват повече от седем години.

Харесвам идеята им да заложат на историческите факти и по този начин да ни покажат историята от друга гледна точка, различна от нашата. Войната е Ад и всеки учасник в нея я възприема по различен начин.

За пледжовете – няколко са обявените в предварителната кампания, като знам, че ще има и един допълнителен, позволяващ ви да сложите ваша снимка на една от фигурите и евентуално на арта на самата кутия.

Цената на стандартния пледж е 55$, а доставката до България ще е още 17$. Кампанията в кикстартер ще стартира на 22 септември, но страницата вече е заредена и може да се види, като натиснете бутона отдолу.  Ако и вие като мен проявявате интерес, включете се !!!

–> КЪМ КАМПАНИЯТА В КИКСТАРТЕР

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers