вторник, септември 29, 2020
Заглавна страница » Настолни игри » Impact: Battle of Elements – Метай!
Impact: Battle of Elements – Метай!

Impact: Battle of Elements – Метай!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Очевидно Strike е популярна стара класическа игра. На теория не мога да разбера защо. На практика… не съм напълно сигурен, че все още го разбирам.

Impact е нова версия на играта, която прави заровете очевидно по-добри, добавя малко специални умения и смалява арената, където се мятат заровете.

Самите зарове са тежки и с вградени символи. Като цяло се усещат задоволително в ръката ви. Ами… нормално, тъй като това са единствените компоненти в играта.

Правилата са следните:

Всеки играч има по пет зара. По време на хода хвърля зарове, докато реши да се откаже, докато загуби и последния си зар (след което отпада), или докато в арената се получат поне два еднакви символа.

След това прибира еднаквите символи и е следващия играч. Ако за него не са останали зарове в арената, той ще е длъжен да метне всичките си зарове и да се надява да хвърли еднакви символи.

В играта има пет символа и една празна страна. Ако зар покаже празна страна, той излиза от игра.

И… това е играта. Ако играете със специалните умения, можете да вкарате дори още хаос… а честно казано не знаех, че е възможно.

Когато дръпнете два еднакви символа, вие изпълнявате уменията – те могат да въртят заровете между играчите, да ви манипулират вашите зарове или пък да заключват някои зарове в арената.

Заключение

Impact е точно това, което е. Тотален рандъм фест, в който няма значение кой печели, защото играта свършва за пет минути. Тук удоволствието идва от това да мяташ зарове в арена и да блъскаш другите зарове. Разбира се… това можете да го правите и с други зарове… защо ви е нужна точно тази игра?

Не мога да кажа лоши неща за играта, тъй като си изкарахме чудесно на нея с големия ми син, но определено магията се разваля след 10-20 игри. Защото играта е просто това – мятате зарове и се надявате да ви се паднат еднакви. Продължавам да повтарям думата „игра“, но е трудно да наречем Impact игра, макар и на теория да е такава. Според мен специалните умения са напълно излишни, но ако искате да разнообразите, защо пък да не вкарате И още рандъм.

ПЛЮСОВЕ:

  • Отлични компоненти
  • Пет минутен геймплей

МИНУСИ:

  • Никакъв контрол. Имам предвид – абсолютно никакъв
  • Специалните умения са meh

 

 

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*