неделя, юни 13, 2021
Заглавна страница » Настолни игри » The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!
The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!

The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Последно време започнах да колекционирам семейни и детски игри, защото децата ми растат и само след годинка ще мога да играя ангажиращи настолни игри с големия.

Освен две-три малки игри, за които може и да говоря, може и да не говоря, Dragon Cave предоставя най-лесните правила в моята колекция, които могат да се усвоят и от 4 годишни деца. Моят син вчера навърши 3 и въпреки, че все още не може да разбере съвсем точните правила, ние си измислихме малки правила, които той се научи да спазва.

Освен това, играта изглежда разкошно за детска игра. Големи и малко компоненти, голяма играчка – драконче с батерии, шарени цветове и лампичка, която светва при активиране.

Едгар е дракон, който събира кристали в пещера и представлява малко драконче, което всъщност е доста сладко.

pic2583645

Върху кутията се поставят две плочки с магнити на конкретни места. Дъските са идентични, а начинът по който ги поставите променя тотално цялата игра. Магнитите не се виждат, така че никога не знаете как точно поставяте дъските. Върху тях поставяте основното табло, което е двустранно. Двете страни са мъъъничко по-различни, което служи за по-проста и малко по-сложна игра. А и за допълнителна случайност. Защо искате случайност?

В основата си, Dragon Cave е мемо игра. Всеки играч тегли по две големи плочки, които показват цвят кристал. На дъската има пътища, по които се движи дракончето Едгар. Играчът, който е на ход хвърля дървен зар. Зарът може да покаже число или знак – дракон. Ако е число, трябва да движите Едгар с точно толкова, колкото е показано. Ако е „дракон“ можете да поставите Едгар където си искате на дъската.

Ето готината част. Едгар е лапнал кристал – лампичка. Всеки път, щом Едгар мине през поле, под което се е оказал магнит, лампичката светва.

Целта е да движите Едгар, като го плъзгате по картата и да направите така, че да завърши хода си върху място с магнит, за да светне лампичката. Ако завършите върху кристал, който вие търсите, показвате плочката и теглите нова. Така, докато някой успее да открие шест кристала.

20160312_204052

Заключение

Това е невероятна детска игра. Компонентите изглеждат страхотно, ефектът от светващата лампичка е чудесен. Играта учи съобразителност (да прецените откъде да прекарате Едгар) и развива паметта, тъй като трябва да помните кое къде е светнало.

Артът и играчката Едгар са супер, въпреки че имам малко оплакване. Според мен, освен цветовете, кристалите трябваше да имат малко по-различен арт, за да се избегнат проблемите на хората с далтонизъм.

Като изключим това, ще го натъртя – Това е детска игра. Чисто детска игра. Не е игра, която ще играете с приятелите ви като филър или да се посмеете. Със сигурност ще ви е скучна. Но ако играете с малките си деца и видите усмивките на лицата им, когато нацелят магнита, усещането е крайно удовлетворяващо. Да, още не съм я играл по правилата с моя Вики, но дори и начинът по който я играем е достатъчен, за да преценя.

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотна голяма играчка дракон
  • Развива съобразителност и памет
  • Хитро използване на магнити

МИНУСИ:

  • Далтонистите ще имат проблем
  • Прекрасна детска игра, но е добра само за деца

Поредният хит от Schmidt за 2016. Вижте повече за играта от техния сайт.

The Mysterious Dragon’s Cave

 

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*