събота, октомври 23, 2021
Заглавна страница » Настолни игри » Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета
Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета

Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски
Latest posts by Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски (see all)

Приех това малко нетипично за мен предизвикателство, да направя ревю на игра без миниатюри, не за друго а точно от носталгия по телевизионните игри от нашето детство.

За визията – първо ми направи впечатление кутията. Подобно на опаковките на луксозните дискети, дизайнът пресъздава типичната осемдесетарска атмосфера – разрисуван момент от играта, така както изглежда в главата на художника, поставен за предна обложка и снимки и текстова част даваща яснота за самата игра и реалната и пикселова визия.

Компонентите са повече от добре направени с леката забележка относно размера им. Графиките точно и ясно показват къде какво се случва и няма как да объркате нищо по време на самата игра. Картите с характеристиките на автомобилите отново са разрисувани, а не пикселови, за да можете да се насладите в детайл на управляваното от вас возило. Зарчетата са от любимия ми тип къстъм модели, създадени специално за играта с уникални пикселизирани икони по тях. Разполагате с два вида возила на всяка карта – „спортна бегачка“ или добре позната поп клаасика от осемдесетте. Всяка кола има своите спецификации, с които трябва да се запознаете преди да решите да скочите зад волана (да хванете зарчетата). Също така разполагате и с карти даващи специални възможности по време на самата игра. Картите се използват еднократно в даденото състезание, а всяка кола дава възможност за стартиране с различен брой карти. Относно недостатъка, лично мнение – моментът с предвижването на токъна на колата по картата с трасето е леко труден. Размерът на самия токън е сантиметър и половина и ако имате големи пръсти (като мен) може да се напрегнете леко. Решението е дървени кубчета със същия размер оцветени в основен цвят и проблема е решен.

Геймплеят – Разполагате с възможност за избор между няколко мода на състезания.

  • Класическия мод, в който всички стартирате на равно и първите трима пресекли финиша печелят (1,2 и 3-то място).
  • Състезание за време, при което трябва да запазите максимален брой токъни с гуми.
  • Мод с преследване, в което участва и специалната полицейска кола.
  • Вариации, същият принцип както при класическия мод, но тук избирате между една от популярните осемдесетарски коли в играта (тип Knight Rider, Ghost Busters Mobile, A-Team Bus и други). Друга форма на вариациите е чрез поставяне на допълнителни токъни с бонуси и препядствия по терена.
  • Шампионат е последният мод, който се състои от две обиколки, като за финал се сумират точките и от двата кръга и победител е колата с най много точки.
  • Ваш мод – играта е семпла откъм инструкции и позволява много вариации, така че всеки от вас в последствие може да си измисли собствен вид състезание. В кутията имате всичко необходимо за това.

Играта е подходяща от 2-ма до 4-ма играчи. Разиграхме я и с трите комбинации и винаги резултата беше един и същ – забавление. Дори и по-младите играчи, които не са се докосвали до 8 битовите забавления я оцениха подобаващо. Добро впечатление прави факта, че ръководството е написано на два езика (родния на авторите и английски), а също така има второ тесте с карти пак на техния език – лична забележка към някои български гейм дизайнери (още чакам правилата на БЪЛГАРСКИ, защото съмнявам се да мислите на английски)!

В заключение – играта е лека, бърза и забавна. Подходяща е като филър, а и за запознаване на нови ентусиасти към настолните игри. Компонентите са на високо ниво (като се абстрахираме от размера на някои от тях). И зареди непретенциозната си механика позволява да бъде преигравана многократно.

 

Повече информация за Dice Drivin и за другите игри на Vorpalia Games можете да намерите тук: Vorpalia Games

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*