сряда, май 12, 2021
Заглавна страница » Настолни игри » Война на хамстери
Война на хамстери

Война на хамстери

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски
Latest posts by Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски (see all)

Война…война на хамстери…да хамстери…защо?…защото плъховете и прилепите бяха изядени в Китай, миналата година, за това.

Какво ме накара да пробвам тази игра? Признавам си, че това беше Гери. Видяла я в публикация на приятелка, която играела със съпруга си и децата им и ѝ се сторила интересна. Няколко дена по-късно играта пристигна.

Силно впечатление ми направи начина, по който е опакована – в картонена кутийка със златен релефен стикер. От опаковката си личеше, че хората от CREATIVEGG  работят с отношение.


Но нека не се отплесвам и да си поговорим за играта. На първо място ще спомена илюстрациите – 13 супер забавни хамстерчета и едно сиренце. Всеки хамстер има своята персоналност, като някои от тях наподобяват извесни филмови герои или исторически личности, от световната история. Сиренцето…основния виновник за цялата бъркотия, но уви не участва в самата игра освен като крайна награда, което до някъде е оправдано, защото и в реалния живот, ако някой го спечели, ще го хапне за броени секунди. Идеята на студиото в комбинация с геройчетата на талантливата илюстраторка Мария Калчева, дава възможност за нов прочит на класическата игра от колодата с карти и я отделя като самостоятелно настолно преживяване със свой нов свят и тематичност.

Механиката на играта и правилата ѝ са базирани на класическата картова игра „Война“. Разликите са две. Първата е финалната награда – „Сиренцето“, която не присъства в оригиналната игра. Втората разлика – авторите са елиминирали правилото за последните три карти, когато играча може да си ги гледа и да решава, коя да използва. По този начин махат единствения стратегически елемент и играта става изцяло „на късмет“, а това я прави идеална за най – малките бордови играчи (на кутията пише 4+, но според мен става и за 3+). Правилата и какво ви очаква в кутията може да видите и в нашето видео:

Към видеото

Геймплея е бърз и забавен, особено за децата, които обичат изненадите. Напрежението владее играда до самия финал, защото никой не знае, коя хамстерска армия ще победи в борбата за вкусната награда. В правилата е посочено, че могат да играят от 2-ма до 6-ма играчи, като всяка възможна комбинация от играчи, гарантира мигове на семейно забавление. Ако сте по-големи от 4+ , играта може да ви послужи като филър, преди да преминете към някое по сериозно заглави.

Качеството на картите е на много високо ниво. Материала е ламиниран и лесен за почистване, а също така и доста еластичен. Картите имат максимална защита от детска употреба и по всичко личи, че техните създатели са предвидили всичко, което един малчуган може да причини на подобна игра. Кутийката е малка, компактна и лесно преносима. Побира се във всяка раничка и джобче. И не тежи!

Бързия сетинг, лесните правила и малкото компоненти, правят „Война на хамстери“ подходяща и лесна за игра както на открито (паркове, пейки, на двора) така и на закрито (у дома, в междучасието или в колата). Това наистина е един забавен и интересен подарък, който можете да поднесете на вашето дете, за да го въведете в света на настолните игри още от ранна детска възраст.

Купи от тук

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски
Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*