сряда, ноември 20, 2019
Заглавна страница » Настолни игри » Traxx – „приятна“ игра
Traxx – „приятна“ игра

Traxx – „приятна“ игра

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Имате на играта очевидно идва от поредицата на NSV Quixx. Ако сте запознати с нея, значи сигурно очаквате и че това е Roll and Write.

Ами не точно. Traxx е Draw and Write, защото теглите карта и драскате спрямо нея. Такива игри има вече(Welcome to… е добър пример),но за разлика от тях тук не записвате числа, а чертаете път.

Концепцията на  Traxx е елементарна и само някой да се оплакал, че му е сложно! Шест годишният ми син я схвана за под 5 минути… въпреки че той е по-умен от мен… въпреки че аз не съм много умен… Както и да е!

Traxx e бърза игра. Не продължава повече от 15 минути и както с всички подобни игри – тук няма значение колко човека играете, защото всеки драска едновременно.

В началото на играта получавате по едно моливче (в кутията има само четири) и разграфен лист с разноцветни шестоъгълници.

Целта ви е да свързвате колкото се може повече шестоъгълници с един път, защото в края на играта за всяко поле, през което не сте минали получавате минус една точка. На листчето ще видите и няколко числа. Когато пътят ви мине от там получавате съответните точки… ако сте първи. Ако вече някой е минал през своето число от този тип, тогава ще получите само половината (закръглено нагоре).

Играта пристига с 15 карти и по подобие на игри от типа на Nmbr 9 – един играч тегли карта и всички реагират спрямо нея.

На картите са оказани 4 или 5 шестоъгълници с конкретни цветове. Вашата цел е да продължите пътя си от една от двете страни така че да мине през всички тези цветове. Ако не е възможно, тогава пропускате хода си, свивате се в ъгъла на стаята, ревете и псувате Бениоф и Вайс.

Играта свършва, когато свършат всички карти или когато всички умрат.

Играл съм малко игри…

Заключение

Traxx може да не е най-дълбоката игра от този вид, нито най-оригиналната, но концепцията й е толкова изчистена, че върши работа като за филър между тежки игри или просто за разпускане. Решенията, които вземате не са тежки и често са очевидни. От време на време ще имате момент, в който ще се чудите кой път да вземете, за да не се забиете за в бъдеще, а и за да можете да откраднете големите числа пред останалите… но в общия случай има едно правилно решение – вие просто трябва да решите пъзела.

Листчетата са с еднакво разпределение на шестоъгълниците, но стартовата точка е на различни места, което прави пъзелът ви различен всеки път. И поради самата си идея, играта е чудесно солово преживяване, ако ви е писнало судокуто.

Окей, Traxx не е велика, но не е лоша. Това е игра тип „между другото“ и макар, че няма да я запомните, вероятно бихте си изкарали приятно с нея. Да. Приятна игра.

ПЛЮСОВЕ:

  • Лесни правила
  • Бърз геймплей
  • Огромна преиграваемост
  • Върши работа за соло игра

МИНУСИ:

  • Нищо оригинално
  • Листчетата бързо свършват

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*