понеделник, март 30, 2020
Заглавна страница » Настолни игри » Travelin’ – 100 процента успех
Travelin’ – 100 процента успех

Travelin’ – 100 процента успех

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Играта постига две неща, които рядко срещам в моя опит със сърдити дружки. Първо – тя се играе при почти всяко събиране през последните няколко месеца. Това само по себе си би било феноменално, но това, което издига Travelin’ до WTf висини е фактът, че нито един от всички, с които съм играл не я е намирал за лоша. Напротив – повечето я харесват, а някои дори си я купиха, след като я пробваха. Това може да не ви звучи като нещо особено, но аз играя с всякакви по вид, размер, вкус и миризма геймъри и е невъзможно да се открият черти подходящи за всеки кусурджия.

Играта на теория не би трябвало да работи, или най-малкото – би трябвало да е… зле. Все пак това е „take that” филър с карти, което най-малкото не звучи обещаващо оригинално.

Обяснявам си успеха на Travelin’ с темата и готиния начин, по който тя извира по време на игра.

В Travelin’ играчите са туристи, които обикалят Европа с автобуси, влакове и самолети.

Целта ви е да обиколите пет различни държави, като слагате карти с въпросните държави пред себе си. Щом сте „туристирали“ някъде, трябва да използвате превозно средство и да идете до някоя близка държава. Това става с помощта на карта на Европа, с която всеки играч разполага.

И какво правите по време на хода си? Теглите карта от „пазар“ с карти, играете едно действие и изхвърляте една карта. Действието, което най-често ще правите е да пътувате, но понякога и ще играете карта, с която ще теглите още карти или в по-честия случай – ще правите сериозни зулуми по другите играчи.

Да това е игра тип „кансъл на кансъла“, но… работи. Наистина. Просто… работи.

Артът по картите е хумористичен, флейвърът е хумористичен, дори уменията са хумористични… и тематични.

Русия слага анекси,  а България… прави всичко наобратно.

Заключение

Няма какво толкова да се каже за Travelin’. Това е непретенциозна игра, която предизвиква сериозно пристрастяване и въпреки тежката форма на кансъл на кансъла, ще откриете, че е доста трудно да не влизате в роля. Ще се смеете през повечето време или най-малкото – ще се усмихвате. Играта ви вкарва в темата и ако не я приемате на сериозно, освен, че ще се забавлявате, ще вземете и да научите малко география.

Хит.

ПЛЮСОВЕ:

  • Бърз сетъп и геймплей
  • Оригинална тема
  • Тематични действия
  • Хумор

МИНУСИ:

  • Понякога играта може да се затлачи повече, отколкото бихте искали

Ако ви кефи как звучи, идете в сайта на производителя… казвам производителя, защото това е компания от един човек – пич, с който имах щастието да се срещна и който се оказа сериозен геймър. Въпреки че не знам защо един американец живее в Румъния… Както и да е. Ето ви линк.

Travelin’

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*