сряда, ноември 20, 2019
Заглавна страница » Настолни игри » Qwixx Characters – разширение за Qwixx
Qwixx Characters – разширение за Qwixx

Qwixx Characters – разширение за Qwixx

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Ако не сте прочели ревюто ми на Qwixx ви препоръчвам да цъкнете на бутона отдолу.

Ревю: Qwixx

Qwixx Charaters е мини… направо микро разширение за основната игра на Qwixx, от което имате нужда, но и нямате нужда.

Ще го кажа така – това разширение е от пет плочки с персонажи с умения. Уменията ги има в Boardgamegeek и освен ако не се кефите на арта и факта, че си имате готини плочки в играта – нищо не ви пречи да си ползвате самите умения, тъй като не ви трябват компоненти за тях.

Уменията са следните:

  • Chris Cross – Когато сте вие на ход, можете да използвате и трета комбинация (отново с бял зар и цветен зар), което ви позволява да задрасквате по три числа на ход.
  • Double Dutch – Когато сте на ход ви позволява да хвърлите наново всички или част от заровете.
  • Miss Take – Когато правите грешка, вместо да задрасквате полето с грешки, вие задрасквате едно от полетата с числа (но без последните на ред).
  • Tina Turner – Можете да обръщате тройките в четворки и четворките в тройки.
  • Magic Mike – Когато задраскате число, което е точно през едно на друго число, задрасквате това и в средата.

Заключение

Уменията са готини и… „счупени“, което прави играта с пъти по-забавна. Аз винаги бих играл с тях, въпреки че не съм убеден, че са напълно балансирани. Засега ми се струва, че Magic Mike, Chris Cross и Miss Take са твърде силни… но това е игра на случайност, така че може и просто да ми е вързало с тях.

Както казах – нищо не пречи да си играете с тези умения и дори да си измислите още без да си купувате кутийката.

Според мен тук има пропусната възможност. Ако персонажите бяха не 5, а поне 20 – преиграваемостта щеше да скочи в пъти, а и хората тогава щяха да имат по-силна мотивация да си купят физическото копие. Не се оплаквам. Просто искам още!

 

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*