вторник, октомври 22, 2019
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Игри за възрастни, които са подходящи и за деца
Игри за възрастни, които са подходящи и за деца

Игри за възрастни, които са подходящи и за деца

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Да изясним, категорията ни са игри, които са големи, но са напълно подходящи и за малки. Не е обратното, което често се среща. Хората с деца ще ме разберат като кажа, че често ние не изпитваме голямо желание да харчим бюджета си за игри за детски игри… колкото и егоистично да звучи. Въпреки това, искаме да прекараме качествено време с децата си и затова е добре да има нещо подходящо за всички. Тук сме на помощ, приятели!


Деян Георгиев 'BigBoxGamer' Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Flick ‘Em Up

Flicke Em Up. Препоръката ми важи и за повечето игри, изискващи ловкост и сръчност, но реших да се спра на тази поради две причини. Първата е, че е актуална и я намирам за една от най-добрите игри в тази категория и втората е, че темата е за възрастни, но геймплея може да се разбира и от деца. Все пак това е днешната ни препоръка. Flick Em Up е с уестърн тема, връщаща ни към онези спагети уестърни от детските ни години. Да, гледахме ги и като деца, но днешните деца не знаят за какво става въпрос. Темата ще привлече предимно големи хора, които с носталгия ще навлязат в сценариите на играта. Дали ще спасяват някой от бесилото, дали ще обират банка, дали ще се дуелират насред градчето… всичко това е страхотно и тематично представено в моята препоръчана игра. Геймплеят пък е не само елеменарен, но и забавен. Просто бутате с пръст един диск и премествате човече, а стрелянето е като сложите едно по-малко дискче и го уудряте с пръст. Много задоволително е като цапнете в главта друго човече и му падне шапката. Всичко е с дървени и дебели картонени части и всичко е стилизирано. Така че няма да откриете нещо неподходящо за деца. Точно напротив. Препоръчвам да играете тази игра с децата си. Ще си изкарат превъзходно. Дори сигурно по-превъзходно и от вас!Камен Цветанов Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Jamaica

Често ми се случва да говоря с хора за дадена игра и те да казват, че играта е прекалено детска, прекалено проста за възрастни или прекалено сложна за деца. Въпреки че хората често пъти са прави, а аз не, има и игри, които работят във всякаква обстановка. Смело заявявам, че Jamaica е една от тях. Играл съм я с различни формации от деца и възрастни и се възприема добре във всички случаи, хората си тръгват усмихнати след една изиграна игра. Много е лека и проста, стахотно изрисувана и изключително забавна, достатъчно състезателна и в същото време не чак толкова „прецакай другарчето“. Възрастта няма абсолютно никакво значение и дори да се намери някой много възрастен човек, предполагам, че ще му бъде също толкова забавно, колкото на 5-годишно дете.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Цонко 'BigBoxLan' Цонев Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Indigo

От малкия си опит който имам с модерни настолни игри с деца, най-успешната игра за възрастни, която се харесва и на деца за мен е Indigo. Вече написах ревю за нея в секцията „скрити диаманти“. Правилата на играта са елементарни, решенията не са сложни и не отнема много време, та да се загуби интереса на децата. Красивите илюстрации и цветните стъклени камъчета се харесват също. Движението на камъните по пътищата и проследяването им определено е забавно. Играта включва поделяне на награда между два играчи, което според мен има образователен характер а и е интересно на децата. Разбира се, възрастните трябва да имат предвид да не играят твърде сериозно и подмолно. В играта има и достатъчно късмет, че децата да имат шансове да спечелят дори и без много „помощ“. Децата, с които я играх (5 ½г. и 11г.) толкова я харесаха, че поискаха да им я подарим за рожден ден, което показва колко им е харесала.


Това бяха нашите предложения за игри за възрастни, подходящи и за деца, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*