понеделник, септември 21, 2020
Заглавна страница » Настолни игри » Splatter SHOOT Second Edition – Сравнително ревю на една от любимите ми игри
Splatter SHOOT Second Edition – Сравнително ревю на една от любимите ми игри

Splatter SHOOT Second Edition – Сравнително ревю на една от любимите ми игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Една от най-големите изненади за миналата година SHOOT е била успешна във всяка сесия, която е праскала масата. Няма човек, който досега да не е решил, че това е готина игра…като имате предвид, че дизайнера по принцип не играе настолни игри. Няма да говоря за играта, защото вече съм го направил обстойно. Кликнете на бутона отдолу.

Splatter SHOOT Ревю

Това, което ще направя е просто да сравня версиите, тъй като съм горд притежател и на двете.

Хвърлям го още от сега. Най-голямото ми разочарование от второто издание е липсата на промяна в картите.

Артът беше най-противоречивото нещо в първата версия и виждам, че тук отново е същия. Но дори не това е основният ми проблем. Мрънкам защото няма нито една нова карта. Всъщност – всички карти са си напълно същите.

Единствените нови геймплей компоненти са няколко стени, които да си сглобите.

Основна промяна има с токъните – вече са с много по-добро качество. Друга промяна са безумните персонажи от първата версия – второто издание идва с няколко различни създания, които освен, че са по-симпатични, са и от малко по-здрав картон. Но… така или иначе вие бихте използвали миниатюри, ако имате, така че това е иде-ми-дойде-ми. Май не се използваше така израза…

Така. В това издание има две огромни промени, само заради които си струва да помислите дали да не си купите направо второто.

Първата промяна, това е книжката с правила. Сега тя е доста по-добре написана, добавени са модове (и все още са недостатъчн), но най-вече – самият формат е нормален – не е онзи досаден разпъващ се хвърчащ лист.

Втората промяна – пространството. Кутията е почти двойно по-голяма. Освен това всяко тесте си има собствена кутийка, като токъните даже са в голяма и твърда кутия, която може да се ползва за препятствие на масата. Всъщност, всичко в това издание е с идеята да има достатъчно компоненти в самата кутия, които да могат да се ползват за пречки, ако нямате нищо наоколо.

Обобщение

Какво е ново:

  • По-голяма кутия
  • Повече компоненти за препятствия
  • По-добро качество на токъните
  • Нови персонажи

Какво е същото:

  • Картите
  • Илюстрациите
  • Ластиците… О, да. Ластиците се завръщат, бейби!

Играта можете да поръчате от сайта на производителите. 

Splatter Shoot

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и три деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*