четвъртък, февруари 25, 2021
Заглавна страница » Настолни игри » One Night Ultimate Vampire – Усеща се умора
One Night Ultimate Vampire – Усеща се умора

One Night Ultimate Vampire – Усеща се умора

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Вече съм писал за системата One Night, която обичам много повече от поредицата на Resistance. Можете да прочетете по-подробно тук:

Ревю: One Night Ultimate Werwolf

Ревю:One Night Ultimate Werewolf: Daybreak

Както всички One night-и, и този може да се играе самостоятелно или да се комбинира с другите от поредицата.

Разликата е, че понеже вампирите са нови злодеи, ако използвате селяни и върколаци, вече ще имате и трети отбор, което може а усложни (и без това усложнената от самите вампири) игра.

Ролите във вампирската версия използват токъни – „маркиране“. Вампирите маркират другите роли и могат да ги превръщат във вампири, но има роли, които манипулират тези токъни и добавят хаос, което е нормално за тази игра.

Вместо да описва подробно ролите, ето ви и кратко описание на английски.

Заключение

Ако трябва да го сравнявам с другите два сета, смятам, че този е най-слабият. Причината е само една – вампирите вкарват нов елемент, който изисква допълнително движение и усложнение по време на нощта. И въпреки че простотата на играта винаги е била нейния чар, не са толкова страшни добавените правила, колкото идеята, че трябва да правите дори още действия през нощта. И без това преди трябваше нарочно да си говорим и да движим разни неща пред себе си, за да създадем звук с надеждата да не се издадем… сега ще се налага и хоро да играем. Всъщност, с това темпо, нищо чудно скоро това да е и част от геймплея.

Добре де… Ако One Night Ultimate Vampire беше единствената версия до този момент, щеше да е уникална и вълнуваща игра. За съжаление, ако притежавате която и да е от другите две версии, не виждам причина да си усложнявате живота и с тази.

От друга страна, не пречи да я пробвате. Не знам. Окей е, но само това.

 

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*