Site icon Big Box Gamers

Zombie Dice – Мозъчетааа…Мммм…

Ако сте имали вземане-даване с Munchkin или която и да е игра на Стийв Джаксън, то вече знаете кой е той, но ако ли не…

    Кой всъщност е Стийв Джаксън?

    Той е основател на SJ Games (Steve Jackson Games) и същевременно автор на игрите (поне на повечето), които се публикуват от SJ Games. Игрите на Стийв Джаксън се запомнят с това, че в тях винаги има елемент на нещо иновативно, абсурдно, гаврещо се с тематиката на играта. Някой от по-известните игри на Стийв Джаксън са Munchkin, Munchking Quest, The Awful Green Things From Outer Space и т.н. (списъкът е голям …).

Днешната игра попада в категорията на игрите със зарове и в повечето време се използва за „времекил“ (цитат от BigBoxGamer) или иначе казано, игра която може да изиграете набързо (10-15 мин.), докато чакате жената, децата, съседите или ако някой друг подрежда по-голямата игра, то за да не скучаете направете един

Zombie dice

    Както може би вече сте се досетили от заглавието на играта, вие сте зомби. Гладно зомби, което си търси човешки мозъци за закуска, обяд или вечеря.

Компоненти

Какво получаваме в кутията?

След като закупите играта ще забележите, че играта идва само в един картонен цилиндър, който служи за хвърляне на зарове и в него ще намерите:

Като качество цилиндъра е направен от качествен картон и хората са се постарали да може да издържа на много хвърляния (поне на моя още нищо му няма :D). Зарчетата са качествени и върху всяка страна на зара, може да откриете някой от трите символа в играта.

Геймплей

    Играта, както пише в правилата, може да се играе от 1 до 99 човека, но по моя преценка, играта е забавна с 4-5 човека (просто с 6 и нагоре, става вече бавно).

1. Цел

    Вашата цел ще е да изядете 13 мозъка, преди някое друго зомби (играч) да направи това.

1.2 Правила

Zombie dice символи

Върху страните на всеки зар, може да намерим някой от трите символа на картинката:

Какво значение имат цветовете на заровете:

Играта се играе в поредица от ходове, като всеки ход започва с разбъркване на заровете и завършва в момента когато имате заделени 3 зара с пушки на тях или се откажете и запишете текущия си резултат. Как протича един ход:

Когато някой играч направи 13 или повече мозъка, играта свършва, но всеки друг играч (след текущия) получава право на последен ход, ако с него, някой от играчите успее да мине разултата на досегашния победител, то този играч става победител, обаче ако се стигне до равенство, победителите играят помежду си, докато се наруши равенството.

Лично мнение

    Играта лично на мен ми е една от любимите. Супер забавно е да видиш, как някой хвърля 3 пушки още с първото си хвърляне :D, или да направи 9 мозъка с първия си ход. Играта през цялото време те кара да си пробваш късмета (което е забавно). С групичката ми, когато я играем докато подреждам Descent примерно или чакаме някой от компанията ни да дойде, започна да се прокрадва елемент на ролева игра и е забавна да гледаш как някой имитира флегматично зомби, разстреляно от див селянин :D. Също така е забавно да видиш, как съквартиранта ти за 3-ти пореден ход с първото си хвърляне му се падат 3 пушки или другият съквартирант да се отказва от вечерята си, ако със следващото хвърляне не оцелее … Цената на играта е допустима, обяснява се лесно и също така е лесно преносима, затова винаги е в раничката ми с останалите неща. С приятелката ми миналия месец бяхме на хижа Алеко за няколко дни и сутрините, докато си пиехме кафето и закусвахме, си хвърляхме мозъчета и пушки, а хижарките ни се чудиха какво правим … идилия.

Zombie dice на хижа Алеко

Exit mobile version