Site icon Big Box Gamers

Top 10 игри на BigBoxGamer

Играл съм няколкостотин различни игри. Моите топ 10 са се сменяли често през няколкото години, от както играя игри. В края на миналата година направихме видео, в което споделих моите топ 10, само че след това имаше огромен бум на игри, които пробвах и заобичах, така че някои от тях ще ги срещнете тук. От друга страна, други игри, които много харесвах отпаднаха, защото се играят все по-рядко. Моят лист е основан точно на това – колко обичам една игра и колко често тя вижда или би виждала масата!

10. Ticket to Ride – Класика в модерните настолни игри. Реалистична игра, в която правим влакови композиции и изпълняваме тайни билети. Това е най-доброто ми предложение за нови хора в настолните игри или такива, които дори подценяват нашето хоби. Също така е единствената игра, която съм играл с моите родители. А с тях дори не съм играл и белот. Освен за семейна обстановка, играта, която всички наричаме „влакчетата“ ме накара да се влюбя в нея заради състезателния си характер. Ако играете с геймъри, можете да се възползвате от хитри и брутални ходове. Гениална!

9. Deus – Хитът на 2014! Тази игра толкова ме изненада, че сложих заглавие на ревюто в сайта ни – „Игра на годината“. Е, тестът на времето малко я свали, но все пак – номер 9 в любимите ми игри на всички времена. Това е сравнително абстрактна игра с римска тема и дори със съвсем малка интеракция между играчите. Всички, които ме познават знаят, че аз съм тематичен играч, но хитрите механики тук, динамиката на действията, множеството комбинации и краткото времетраене за такъв тип игра ме привлякоха сериозно към най-голямата изненада за мен от 2014-та година.

8. Theseus – любимата ми игра за двама. Да, може да се играе с трима и четирима, но блясъкът на тази игра е точно бройката от двама души. Това е на пръв поглед абстрактна игра, но с много вълнуваща тема и странно показващи се силно тематични елементи. Всъщност, това е атмосферата на „Пришълецът“, но в нея можете да откриете както пришълци, така и пехотинци, учени, класическите сиви извънземни, а с разширението и роботи. Аз съм луд по тази тема, а невероятните възможности от малко компоненти, но безкрайни тактически решения направиха Theseus незаменим член на челната десятка.

7. Legendary Encounters: Alien deck building game

Ето това е истинската настолна игра по Пришълецът. Играта е с карти и кооперативно играчите се опитват да се справят със сюжетите по четирите филма. Да! С тази игра получавате 4 в 1! Ако превъзмогнете огромната цена и обичате света на „Пришълецът“, това е точната игра за вас. Със сигурност за мен е такава!

6. Suburbia – Бърза, сравнително лесна и изключително тематична игра за строене на град. Всеки играч си строи собствен квартал и се опитва да привлече максимално много хора в него. Както съм описал в ревюто си на сайта – това е една от най-играните игри в нашия дом. Според мен е подходяща дори и за нови играчи.

5. Assault on Doomrock – Настолна игра за влизане в тъмници, която използва карти и зарове, но има усещане за бордова игра и забравяте, че нямате миниатюри. Играта я следя още от прототипния й вариант преди две години и е може би най-дългоочакваната игра, която съм получавал. Крайният й вариант не е това, което си мислих че е, но това не я прави по-лоша. Напротив. Това е гениална игра, която ви дава страхотно усещане за борене на гадове в тъмници, но заедно с това ви позволява да си градите хитри тактики. О, да! Освен това е изключително трудна. Плюс.

4. Duel of Ages 2 – Крайно хаотична игра, която ми пресъздава някакво носталгично деведесетарско усещане. Близкото бъдеще – виртуална реалност. Хора влизат в тази реалност под формата на известни личности от миналото, литературата, киното или всякакви други стереотипи. Отборно се сблъскват един с друг и започват да се стрелят с лазери, да се бият с мечове, да пращат любимци веласираптори да ловуват другите, да се залавят и разпитват, да поемат приключения и какво ли още не. Изключително абсурдна игра, в която можете да видите Спартак да стреля с автомат по Индиана Джоунс в енергийно поле. Ох, доигра ми се.

3. Rune Wars – Най-епичната фентъзи игра, която някога съм играл. Създадена е от Fantasy Flight Games, което автоматично значи огромно количество фигурки, ненормално много карти и дъска, която заема цялата ви маса. Това е игра от света на Теринот, който е основа на доста други игри на FFG. Събирате войски, ресурси, артефакти и умения – донякъде ми напомня на Heroes of Might and Magic. Това е геймърска игра и мога да я препоръчам само на тях i ако сте задръстен нърд като мен, мисля че това е вашето заглавие.

2. Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – отново трудна кооперативна игра, в която играчите влизат в роля на оцеляващи в един опасен остров… и вероятно ще умрaт. В кутията има шест сценария, а онлайн можете да намерите още доста. Но! И един сценарий да имаше, това щеше да ви е достатъчно. Всеки един се усеща като една напълно различна игра… в която ще умрете. Най-силната част на играта е историята… в която със сигурност ще умрете. Всичките механики са изградени по начин, по който ще сте инвестирани в историята по всяко време… за да умрете. Тук говорим не за предварително написана история, а за такава, каквото ще се разгръща всеки път. Всяко действие има последствие, а всяко последствие променя сюжета на 180 градуса… за да ви убие… за да умрете.

1. Archipelago – Това е безапелационния номер едно сред любимите ми игри. Държа да отбележа, че не беше така в началото. Това е игра, която влезе под кожата ми след доста изигравания и особено много след малкото разширение, което добави агресия към така или иначе не толкова приятелската игра. Archipelago определено е трудна игра за схващане от първите една-две игри, но веднъж разкриете ли необятните й възможности ще можете да бъдете идеалния заселник на средиземноморските острови. В тази игра, можете да строите градове, църкви, пазари, да ставате робовладелци, да вдигате войни, да сте корумпирани, да сте монополисти, да рекетирате и всякакви други неща за времето от великите заселници. Тематичност, история и голямо взаимодействие между играчите. Н.О.М.Е.Р 1!

Exit mobile version