Site icon Big Box Gamers

Топ 5 странни игри

Под странни игри имам предвид игри, които са трудни за обясняване, защото… просто няма други като тях. Тe са единствени и неповторими. Това, разбира се, не винаги означава, че са добри. Даже обратното – в повечето случаи, това означава, че игрите не струват. В нашият случай обаче не е така. Днес ще ви осветя 5 игри, които се отличават от всичко останало, което ще срещнете на пазара и които си струват поне веднъж да пробвате.

5

Meteor

Странна игра в реално време и изумително объркващи правила, които се обясняват изключително трудно на нови хора. Играта е кооперативна и през цялото време се мятат карти на масата без изобщо да ви е ясно точно какво се случва. Е, поне първата игра. Всъщност, Meteor е доста приятна и невероятно трудна игра, която ще ви изстиска за краткото си време, което трае. Странна работа.

Meteor – ревю

4

Too Many Cinderellas

Това е микро игра и на пръв поглед няма нищо необичайно. Всъщност и геймплея не е кой знае колко различен от други ловлетъроподобни, но темата и развитието на историята по време на игра ще ви вкарат в странен сюжет… който има опасност да ви спука от смях. Всъщност… по-добре е да прочетете ревюто, за да разберете за какво говоря.

Too Many Cinderellas – Ревю

3

Nowhresville

За тази игра съм говорил твърде много. Препоръчвам ви директно да прочетете ревюто. Сами ще откриете какво е по-различното в нея.

Nowheresville – ревю

2

Escape from the aliens from outer space

Преди време екипът ни направи общ списък с по едно предложение за странни игри. Това беше моята игра. Е, отново я има в списъка. Това е странна игра с дедукция, която използва евтино прнтирани материали и моливи. Играта прилича по-скоро на Battleship, в която корабите се движат, отколкото на стандартна игра с дедукция. Темата е една от любимите ми – светът на Alien! Муцка. Чудесна игра.

1

Witness

Все още се каня някой ден да направя ревю на тази особена, но гениална игра. Това е игра по белгийски комикс, която пристига с няколко книжки. От една книжка се чете началото на криминален случай, който всички играчи кооперативно трябва да разрешат. Всеки играч има собствена отделна книжка, в която е написана само малка част от нужната информация за случая. След това на принципа на развален телефон всеки подсказва почти на всеки информацията си няколко пъти, като всеки път добавя нова информация, с която се е сдобил от предния играч. След като всеки е получил всяка информация е време всеки сам да си сглоби пъзела от вероятно неправилно предадената информация. Ето и хитрата част. Дори и всички да са си предали инфото абсолютно правилно и точно, то не е достатъчно, за да се реши задачата. Взема се още една книжка, в която има въпроси, свързани със случая. Често въпросите ще ви дойдат изневиделица. Ще ви се струва, че те нямат нищо общо с информацията, която имате. Ако успеете да разгадаете всичко поотделно ще спечелите някакви си точки. И така 64 случая!!! Да, играта се консумира, но трудно и бавно.

Ако не сте разбрали нищо от описанието, значи с право съм сложил Witness като странна, но гениална игра номер 1 на всички времена! 🙂

Препоръка на целия екип по темата

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

Exit mobile version