Site icon Big Box Gamers

Toп 20 популярни статии в Big Box Gamers

Приятели, това е моята лична статия номер 400 и реших да направя нещо специално и доста… „мета“. Тези от вас, които ни следят едва ли ще открият нещо ново, но понеже ние активно работим на ежедновно ниво, за да може да ви доставяме колкото се може повече и качествено съдържание, понякога някои статии се пропускат.

Днес ще си припомним някои от най-популярните статии в нашия сайт, които съм базирал според няколко критерия – посещения, интерес, оставане в статията, дата на публикуване, споделяне и харесване. Освен това изключвам новинарски статии, или такива, които са постигнали резултати, защото сме отразявали или рекламирали събития.

Целта на тази статия е да запознаем новите ни посетители с нашите пикове, както и да си направим малка равносметка относно какво хората обичат и следят.

Преди да започна със списъка искам само да спомена 3 статии от последните месеци, които за краткото си време за малко да се доберат до класацията. Това са: противоречивата и провокираща статия „Прехвалени игри”, както и две превюта на успешни кикстартър игри – Fog of Love и This War of Mine.

20

Ревю на приказка-игра:

Малкото таласъмче

Тази книга-игра за най-малките доби свръх популярност и нищо чудно, че хората се интересуват за всякаква информация, свързана с нея. Като гледаме статистиките на сайта се вижда, че все повече родители и деца ни четат и че хобито ни се пренася все по-силно в следващо поколение геймъри. Много се радваме и ще гледаме да продължаваме да говорим за игри и книги-игри, подходящи за деца.

Малкото таласъмче – приказка-игра

19

Подкаст:

Топ 10 любими настолни игри

Ех, това от в периода ни, когато правихме подкастове. Статията все още е популярна, тъй като за този подкаст използвахме Youtube и съответно изтеклия ни абонамент за Podbean не пречи. Тук сме аз, BigBoxGeek, Митко (бивш колега от сайта), както и Боян от клуб 73.

Топ 10 любими игри

18

Препоръка на екипа:

Игри за деца, които стават и за възрастни

Още едно доказателство за това, което говорих. Какво по-прекрасно време за игра от това с децата ви.

Игри за деца, подходящи и за възрастни

17

Ревю на популярна игра с карти:

Game of Thrones LCG

Една от основните причини за популярността на статията е очевидно източника на темата. Мисля обаче, че и когато я пуснах турнирите на играта бяха с пикова популярност. Радвам се, че още има интерес към това бижу, на което дори и не толкова хард кор играч на подобни игри, като мен, се кефи.

Game of Thrones LCG: Ревю

16

Класация от BigBoxGamer:

Топ 5 семейни игри

Продължаваме с достъпните игри.

Топ 5 семейни игри

15

Интерактивен роман:

Сиви

Това е интерактивният роман, който написах преди около две години. В момента е напълно безплатен и ви препоръчвам да се пробвате. Според мен има доста по-различна концепция от обикновената книга-игра.

Сиви – интерактивен роман

14

Мнение от BigBoxGamer:

За настолните игри и хората

За да напиша тази статия бях провокиран от поредния репортаж, в който представиха настолните игри като нещо, което напълно не са. Тук ще октриете чистото ми и откровено мнение по въпросите – „Какво е настолна игра?” и „Кои хора и защо играят настолни игри”, както и някои професионални неща от сферата на ревютата.

За настолните игри и хората

13

Носталгичено ревю:

World of Warcraft the Board Game

Ето още една игра с популярен източник. Така и не съм пробвал този настолен вариант, така че ви препоръчвам да прочетете статията, както смятам да направя за пореден път и аз.

Ревю: Wow the Board Game

12

Избрано от Шарки:

Топ 5 безплатни игри за принтиране

Шарки е един от най-отдадените ни автори и една от най-големите му страсти в настолните игри са именно, така наречените, print and play игри. Това са игри, които дизайнерите качват онлайн за съвсем безплатно сваляне и принтиране.

Топ 5 безплатни игри за принтиране

11

Ревю на пъзел стая:

Dextrophobia 2

До скоро имах период, в който обикалях из пъзел стаите в София и пишех ревюта за тях. Случиха се основно три неща, поради които спрях да го правя. Първо, усещането започна да се повтаря и вече стаите не ми носеха нови и интересни усещания. Второ, сблъсках се с българщина с една от стаите и това малко ме погнуси. И трето, не бях и очаквал, но в момента работя с мега якия екип на Dextrophobia по нов проект, който се надявам скоро да видите, така че вече има и конфликт на интереси.

Dextrophobia 2: Ревю без спойлери

10

Ревю на българска игра:

Реликвите на дракона

Една малко известна семейна българска игра, с която ви запознахме. Няма да последната такава в нашия списък.

Реликвите на дракона: Ревю

9

Препоръки от екипа:

Игри за привличане на нови хора

Въпреки стотиците тежки игри, за които редовно говорим в нашия сайт, цялостната статистика доказва за пореден път, че леките и небрежни настолни ири си остават на мода. Защото ако не друго, те са идеален тунел, в който да бутнете вашите приятели мъгъли без да ги очаква насрещен влак от другата страна.

Игри за привличане на нови хора

8

Ревю на любима игра:

Sid Meier’s Civilization 

Тази игра беше дълго време номер едно за мен за всички времена. Играл съм я десетки пъти както без, така и с разширенията. С годините обаче тя си показа белите косми и брадавците, които за мое огромно съжаление не просто я избутаха от стъпалото, но направо я изритаха от класацията… тъжно… но бих я пробвал отново. Особено сега, като гледам как съм се пенил по нея преди години.

Sid Meier’s Civilization: ревю

7

Ревю на българска игра:

Bright Future 

Още една българска игра на хоризонта на нашите топ ревюта… но не и последна в списъка. Това е и първата бг настолна игра, която беше успешно финансирана в Кикстартър, така че ако не друго, Гадината и приятели пробиха магистрала за бъдещи български дизайнери и производители.

Bright Future: Ревю

6

Феноменът „Книгите-игри“

Култът на цяло едно поколение

Много от нас са израснали с книгите-игри и много добре познават култа, който беше едно време. За моя огромна изненада, и честно казано недоумение, този култ продължава да живее. Шестото място в тази важна класация доказва, че очевидно нищо не разбирам.

История на книгите игри

5

Ревю:

Света на диска:Вещиците 

В челните 5 статии се намърдаха 4 ревюта, което лично мен ме радва, защото BigBoxGamers е сайт, основно фокусиран върху това. Вещиците е настолна игра по едноименната книга на Тери Пратчет от поредицата му в света на диска. И тъй като аз така и не можах да бъда пленен от автора, Шарки се оказа фен и с удоволствие написа това ревю.

Вещиците: Ревю

4

Ревизирано ревю:

Доминион 

Писал съм две ревюта на тази игра, тъй като първото беше основно върху онлайн играта Доминион, а вторият беше върху аналогивия му вариант,и то на български. На български, отново – достъпност.

Доминион: Ревю

3

Ревю с въпрос:

Каркасон: Надценена или не?

Въпреки, че никога не съм бил огромен тази съвременна класика, тя продължава да се радва на популярност. Популярността пък на нашата статия го доказва.

Carcassonne: Ревю

2

Деликатно ревю:

Миш Маш

Отново българска игра. Този път обаче говорим за негативно ревю. Всъщност, въпреки всичко се радвам, че написах тази статия, защото ми позволи да се запозная с един мой близък нов приятел и дизайнер на играта – Ники Апостолв. Чукундур, обичам те! Цун.

Миш Маш: ревю

1

Екипът препоръчва:

Парти игри

Най-популярната ни статия до тоззи момент си остава екипна статия, което не може да ме радва повече, зашото доказва, че макар и малък, ние сме сплотен и работлив екип, който ако не друго, то умее да се забавлява. Статията ни го доказва.

Парти игри

Exit mobile version