Site icon Big Box Gamers

Представяне: The Ritual – Безплатна игра за принтиране

В нашият свят се е отворил портал към измеренията на Демоните и сега те се опитват да преминат през него. Единствената надежда за спасение е в ръцете на няколко умели бойци! Да, точно така, това сте вие. В играта всеки от играчите има за цел да изпълни Ритуалът, който ще затвори пътя на Ужасите опитващи се да ви поробят.

The Ritual е дело на Sean Rumble и в момента е в процес на разработване. Линк, както винаги ще откриете на края на статията.

Компоненти

Порталът е отворен, Демоните са на прага му…

Преди да започне играта, ще кажа няколко думи за това как се нареждат картите, тъй като това е важно за по-нататъшното разбиране на правилата. След като картите се размесят и се поставят на една купчина от тях се теглят девет и се нареждат на три реда по три. Това е Празнотата, мястото от където идват Демоните. До Празнотата е важно да оставите място за Ритуала. И последното нещо преди да започнете игра е да си изберете Герой. Всеки от тях има уникални умения, които ще ви позволяват по различни начини да манипулирате картите в Празнотата, както и тези в ръцете на другите играчи и в тестето. Общото между всички герои е, че имат еднакви базисни умения – да разместят две съседни карти и да си разменят по една карта с друг играч. Също така всички имат и умение, което им позволява да играят карти към Ритуалът. И като заговорихме за него…

Руни начертани в Земята,

върнете тез Демони

обратно през Вратата,

в Празнотата.

По време на хода си всеки играч ще има две възможни действия, първото от които задължително – взимане на един ред или колона от Празнотата и използване на едно умение на героятси. Когато вземете карти от Празнотата, то вие оставяте всички Символи в ръката си и добавяте всички Демони към Раните си. Ако Раните ви надвишат Живота на Героят ви, то вие ставате „изтощени“ и можете да ползвате само базисните си умения. Разбира се, има и Герои, които могат да лекуват. Картите със Символи се използват за вторият вид умения, които също са два вида – Първо ниво и Второ ниво.

И за двете нива е нужно да играете карти, които са един цвят. Разликата е, че за второ ниво е нужно да има и еднакви Символи на тях. Броят на картите винаги е три. Когато ги изиграете казвате кое умение ползвате и неговият ефект се изпълнява.

Играта свършва при две условия – някой играч е успял да изиграе десет карти към Ритуала или са минали трите Рунда и никой не е изпълнил Ритуалът. С всеки следващ рунд в игра ще влизат по-силни Демони, така че няма да имате и много време да се размотавате. А може да загубите и ако всички Герои са „изтощени“…

Сега Вратата затворена е

и Демоните не ще ни безпокоят

за туй за тях спокойно говорете.

The Ritual е кооперативна игра за 2 до 6 играчи, в която всички ще се опитват да изпълнят Ритуалът, като играят карти към него, но в същото време ще се налага да внимават да не загубят всички едновременно. Това, което отличава Ритуалът от останалите подобни игри е механиката, с която играчите си набавят карти, които да играят. Това става, като всеки играч си взима ред или колона от деветте разкрити, в средата на масата карти. Като в ръцете си оставя всички Символи, а Демоните брои към Раните си. Тази механика, заедно с кооперативния характер на играта допринасят за мислене няколко хода напред и внимателно планиране, за да не затриете някой от съотборниците си.

The Ritual определено показва потенциал, дори и още в процес на разработване, в какъвто е в момента. Лично на мен силно ми напомни на трудните за спечелване кооперативни игри като Ghost Stories и Elder Sign, но в един по-лек и по-бърз вариант. Ако харесвате и вие такива игри, хвърлете й един поглед.

Линкове:

Файлове за игратаОще игри за принтиране

Exit mobile version