Site icon Big Box Gamers

Splut! – Безплатна игра за принтиране

mza_7813076132581710339.1024x1024-65Когато бях малък, не съществуваха магьосници. Само вълшебници. И те винаги бяха добрички. Някак си, словосъчетанието „зъл вълшебник“ не звучи добре. Или пък „черни вълшебства“. Добрите вълшебници са с дълга аристократична брада, голям дълъг цветен шлифер, те са вечно усмихнати се занимават с това да летят, да създават дъгички, да забавляват децата и да подаряват близалки на всички.(В днешно време вълшебниците са също брадясали и са с големи шлифери, но не летят, а се движат с бусове.)

После обаче се появиха и фокусници. Вече съвсем ми се обърнаха понятията – кое е магьосник, кое е вълшебник, кое е фокусник. И ако магьосникът познава коя карта държа в ръката си, да се забавлявам ли, да викам мама ли или да вляза с него в буса, както той предлага…

Подобно объркване настъпва и в днешното предложение за игра – Splut!. Играта е интересна, не ме разбирайте погрешно, и ако се възприеме като абстрактна стратегическа (подобна на шах) игра, си е супер. Темата е някак никаква. Магьосническа арена?

Общо взето всеки играч разполага с един трол, едно джудже и един магьосник. На картата има 4 камъка. Целта да метнеш камъка в лицето на отсрещния магьосник. Тогава печелиш играта. Понеже в играта липсва история, нека поимпровизирам малка историйка, която да ви помогне в тематизирането на играта.

История:

Фентъзи пост апокалипсис. Магьосническите войни са унищожили голяма част от населението. От промишленото производство на магически пръчки, магическият прах е пред изчерпване. Феите, които доскоро са го обработвали, вече са останали без работа и работят като стриптизьорки в клубове на алчни гномове и леприкони. Малкото, които все още работят в изчезващите мините за магически прах, са принудени да работят под невежи джуджета супервайзъри. Някога нежните и деликатни феи, вече са се превърнали груби, едри и мускулести мъжемразки, които са се научили на практични бойни изкуства, за да се отбраняват срещу перверзиите на брадясалите джуджета. Някои от феите са се организирали в амазонски инициативни комитети, без лидери – всички са равноправни и се борят за правата на жените, като взривяват козметични фабрики и магазини за продажба на чорапи.

Храната в този свят е на свършване и е започнало произвеждането на съмнителни пасти с невероятен вкус, който води до пристрастяване. Има съмнения, че някои от тези пасти се използват за промиване на мозъците и създаване на зомби армия в лагерите на властта от магьосници. Това обяснява рязкото изчезване на орките и внезапната проява на интелект на някои от по-дребните гоблини.

Производството на летящи метли е спряло. Заради липсата на естествена храна, троловете нямат достъп до мазни бургери и не могат да произвеждат газ метан за гориво на метлите. Безработните тролове са принудени да работят като помощници по домовете, а малко по-малко глупавите се издигат до икономи. Останалата част от троловете установяват сдружение за хамали – „Хамали“(все пак не са особено интелигентни) и работят за жълти стотинки. Притиснати, комплексирани и объркани, троловете стават все по-агресивни и започват да тормозят обществото с дребни кражби, побоища и нелегално разплитане на вълнени чорапи.

Феите амазонки виждат в лицето на троловете възможност за борба с властта и се свързват с тях чрез помощта на подземния клуб „Не на властелина на пръстените“. Така феите започват упорита шпионска борба с магьосниците, като дори успяват да повлияят на някои от висшите магьосници с помощта на нелегален манипулиращ магически прах (който е на изчезване и в много ограничени количества). Заради помрачаващата омраза на феите и глупостта на троловете, в бандата на амазонките се внедрява един от вече интелигентните гоблини, който се предрешава като трол.

С помощта на гоблина, магьосниците разбират за заговора на феите и започват много внимателно да оглеждат всички магьосници във властта, за да открият шпионите. Решават, че нямат доверие на себе си и наемат мафиотска групировка от джуджета, която е известна със своите крайни, но решителни мерки. Групировката се съгласява да помогне на магьосниците срещу приватизирането на мините с магически прах. Магьосниците нямат избор и се съгласяват.

И ето го решението. Доброто старо – който бие, той е прав! Джуджена му работа! Джуджетата предлагат арена, в която всички магьосници да се бият един с друг. Мъж с мъж! Не някакви магии, тън-мън. Ще трябва да се бият като истински мъже, по добрия стар каменоломен джудже-метод! С Камъни. За съжаление, магьосниците са прекалено слаботелесни и се налага помощ. Ще използват личната си прислуга – тоест, троловете. Джуджетата се включват също така в битките, за да видят как върви инвестицията им.

Ще успееш ли да докажеш праведността си на магьосник като победиш другите? Или си шпионин, който иска да се сдобие с благоволението на феите? Победи и ще разбереш!

Ето и играта.

[sociallocker]Splut[/sociallocker]

 

Exit mobile version