Site icon Big Box Gamers

Snail’s Pace Race – Camel Up за три годишни

По принцип не обичам да споменавам имена на други игри в заглавие на ревю, но това определение напълно описва цялата Snail’s Pace Race.

Camel Up е отлична игра, за която все още малко ме яд, че се разделих с нея. Там играчите се опитват да познаят победителя в състезание за камили, като състезанието си е напълно случайно. Разбира се, има интересни „врътки“ и концепции свързани с това кога и как се предполага, но играта не може да мине за най-малките.

Snail’s Pace Race е изцяло детска игра, която абсолютно отрязва всички правила, които 3 годишните ви не биха разбрали и сваля геймплея до около 15 минути. Така. Преди време правих ревю на друга игра със състезание на охлюви (Gargolino Valentino) и въпреки, че онази е за малко по-големи деца – да кажем 5-6 годишни, не мога да не отправя сравнение, тъй като големия ми син е на 4 години и може да играе и двете. Най-големият плюс на Snail’s Pace Race е факта, че играта е с пъти по-бърза и ако вие играете с децата си няма да ви идва да си удряте главата в стената от скука. Даже можете искрено да се забавлявате – не „заради“, а „със“ детето си.

Компонентите на играта може и да доста малко (което беше изненада под капака на иначе голямата кутия), но са разкошни. Вие получавате дъска, на която се състезавате, два зара с цветове и шест огромни дървени охлюва!

Целта на играта е да познаете кой охлюв ще стигне пръв и кой последен. По време на хода си хвърляте заровете и движите съответните цветове. Както казах – играта е детска.

И въпреки елементарните две правила, ми е смешно как в тази малка книжка не са описани ясно и двете неща. Първо – дава се по 1 точка на познаване? Изобщо с точки ли се печели? Не пише. И второ – Кога точно се прави това предполагаме за победител и загубил. В книжката пише – „След като охлювите са на път“ (on the move). Какво означава това? Когато точно се водят „на път“? След първото хвърляне ли?

Както и да е, това е напълно без значение за играта, защото ние просто предполагаме в началото на играта победителя и последния и си даваме по една точка. Не е кой знае какво… но е смешно.

Заключение

Snail’s Pace Race e първият ми избор за игра с моят четири годишен, когато ще играем детска игра. Всъщност, самият той я предлага винаги. Дори забрави предната си любима – Indigo (която играем с измислени правила за малки). Това е така, защото играта е красива, лесна, бърза и се обяснява елементарно… и от деца. Синът ми е във възраст, в която много обича правилата, да измисля и да обяснява на другите как се прави нещо. Особено е влюбен в обясняването на правила. Мисля да го вземам на моите събирания…

Компонентите са си супер и можете да играете играта дори с 2 годишни. Малкият ми син (две и половина) обича да движи охлювите, защото от скоро разпознава цветовете, а и почти е схванал концепцията за хвърляне на зарове. Остава му само да научи, че заровете по-добре се търкалят на масата, отколкото в очите на другите хора.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Можете да посетите сайта на Ravensburger за повече информация относно Snail’s Pace Race или да си я поръчате директно от представителите им тук – Комсед.

Ravensburger

Поръчай: Snail’s Pace Race

Exit mobile version