Site icon Big Box Gamers

Reigns – Какво е да бъдеш крал?

Предният път ви казах, че за Card Crawl ме е подсетила друга мобилна игра, която бързо е станала хит и че следващият път ще ви разкажа за нея. Е следващият път е сега, а играта е Reigns.

Дело на Nerial Reigns e соло игра, в която вие сте кралят и ще трябва да решавате проблемите, които вашите поданици, съветници и генерали ви поднасят. Как? Много просто.

Имате едно тесте с карти, които са вашите поданици, всеки път най-горната карта от тестето ви ще ви представя случаен на пръв поглед проблем и две опции, от които да изберете. Всъщност често проблемите ви ще са свързани с предишни ваши избори или дори и на Крале преди вас.
Изборът ви може да има три възможни ефекта – да намали влиянието ви върху някоя фракция, да го увеличи или да няма никакъв виден на пръв поглед ефект. Ако влиянието на някоя фракция достигне максимум или нула, то вие умирате и е ред на вашият наследник, който започва от нулата горе-долу. Целта ви е да оцелеете възможно най-много години, но не само!

Колкото и да е невероятно в една толкова проста игра, разработчиците от Nerial са успели да вкарат история, която се разгръща постепенно, когато на базата на решенията си срещате нови и нови герои, които ще ви разкриват нови части от загадката, както и ще добавят нови карти към тестето ви, правейки най-често задачата ви още по-объркваща и трудна. Заговора достига дълбоко, враговете ви са навсякъде, а съюзниците неизвестни. За да ви помогне в началото с прогреса Reigns има дори и куестове, които продължават и след първите хиляда години, но не са задължителни за следавне, въпреки, че помагат да не забравите какво трябва да търсите, ако искате да победите Дявола.

Reigns е замайващо тематична игра. Ще имате любовница, ще имате жена, която няма да ви роди син(какво ще направите с детето е ваше решение), ще организирате кръстоносни походи, ще се биете с други кралства, ще ставате жертва на селски възстания и метежи водени от богатите търговци, ще организирате покушения, ще скитате изгубени из безкрайни тъмници, ще се дуелирате с хитроумни скелети. Ще умрете мразени с главата ви на кол или обичани и помнени завинаги от бъдещите поколения. Ще останете в историята или никой няма ви да помни.

В заключение мога да кажа само, че бях смаян и очарован безмерно от тази малка и на пръв поглед проста игра, която се разгръщаше повече и повече, пред мен, колкото повече я играех. Чудесна добавка към приложенията ви и една от малкото наистина добри и оригинални игри на мобилният пазар, в момента.

Официален сайтNerialReigns в Google PlayReigns в SteamReigns в iTunes

Exit mobile version