Site icon Big Box Gamers

Типове играчи, с които обичаме да играем!

Днес ще ни опознаете малко повече, защото ще говорим за това какво търсим ублизките и приятелите ни, когато седнат на масата с нас. Може би ще ви бъде полезно… Това ще бъде най-краткото интро, но пък и това е особено позитивна статия, която няма нужда от такова.


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Играчи, които влизат в темата

Аз съм тематичен играч. Когато темата предлага добро хомогенно преживяване между тема и механики, аз съм винаги ЗА. Понякога може да не ми харесва историята, но ако играта създава тематична атмосфера, аз се опитвам да се потопя. Няма нищо по-кофти от това, когато ти си вътре в историята, някой да играе по този начин: „Аз правя това, местя това, за да активирам това и накрая да завъртя това. Ти си наред.“ Няма да изгоня тези хора от моя дом, но ако си позволят да извървят дори не втората, а първата миля, като се опитат да влязат в темата, която авторите са създали, това ще даде страхотно запомнящо се преживяване не само за мен, но и за цялата компания. Чудели ли сте се защо понякога сесиите ни се получават просто окей, а друг път са изпълнени с вълнение? Чудели ли сте се защо понякога сънувате дадена а игра, а друг път си лягате разочаровани и не искате да си спомняте за нея. Е, при мен тези прекрасни моменти на дългоуханни спомени се коренят именно в тематичното преживяване и по-точно – общото тематично преживяване.



Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Играчи които харесват игрите

Често се случва някой играч или играчи да не харесат играта, която играем по една или друга причина. Някои харесват само тематични игри, други предимно евро. Едни си падат по леки, други по стратегически. Има доста случаи, в които играчът губи и казва, че играта не му харесва и няма да я играе повече. Дали понеже има много късмет или другата крайност, че трябва „много да се мисли“ и предпочита нещо по-бързо и със зарчета.
Макар и да е малко лицемерно, понеже и аз имам претенции и предпочитания към игрите, които играя, ще кажа, че харесвам да играя с хора, които харесват много и различни игри. И те, разбира се, не биха харесали ужасни игри, но аз като цяло много рядко бих играл изобщо такива игри. И те имат предпочитания и харесват едни игри повече от други, но рядко ще мрънкат само, защото не са спечелили. Или защото не харесват някоя механика или някоя тема, или играта им е много проста или им е твърде сложна и дълга (освен ако наистина не е). Макар и „хората, които харесват игри да са рядкост,  винаги ми е удоволствие да играя с тях – по време на играта те са заинтересовани и активни. Дори и да загубят или да не са на съвсем на кеф ще кажат обективно дали играта им е харесала и крайното усещане ще е за приятно прекарано време.


Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

Ентусиазираните играчи

Обожавам да „разцъквам“ с хора, които играят, за да се забавляват. С ентусиасти игрите обикновено приключват по-бързо и по-приятно. С такава компания се избягват и напълно излишните конфликти и абсолютно стриктното следене на правилата от тези, които държат да спечелят. Не казвам, че е лошо инструкциите да бъдат спазвани – просто понякога проверката на някое маловажно правило бави излишно играта без да има особено значение за крайния ѝ изход.

Аз самият никога не сядам пред някоя настолна игра целеустремен да вдигна победоносно ръцете си в нейния край. И все пак не мисля, че има нещо лошо в това да търсиш победата – тя радва всеки успял да я достигне. Но при мен на първо място винаги е идеята, че играя, за да си изкарам добре с хората около мен. Също така се старая всички останали да си прекарат страхотно, защото това зарежда и мен самия. Алтруистично? Може би. Егоистично? Със сигурност!



Това бяха нашите типове играчи, с които обичаме да играем, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Exit mobile version