Site icon Big Box Gamers

Игра за принтиране: Hydras

 

Хидри? Хидри. Какво си представяте, когато чуете тази дума? Чудовища? Герои? Подвизи? И може би още няколко неща, нали? Да кажем, че мислите ви текат в правилната посока…донякъде. Ето защо.

Hydras е настолна игра за 2 до 4 играчи, в която всеки от участниците е…ами хидра. Играта е на дизайнера Kiersten Heyl и е публикувана от Wizard Beard Games през 2013 година.

Компоненти

 

Как протича играта

Подготовка

На всеки играч, на случаен принцип се раздават по едно тяло на хидра и 4 карти. Първи е играчът, в който се е паднало тялото със звездичка.

В средата на масата се поставят останалите карти, така че всички да ги достигат. Телата на хидрите се поставят на масата пред играчите.

Редът на играчите върви наляво от първия, като на всеки свой ход участниците могат или да играят карти или да изхвърлят една от ръката си. На края на хода си теглят докато отново имат четири карти. Целта е в края на играта (когато всички карти са изтеглени) вие да имате повече глави и по-дълги вратове от останалите.

Видове карти и как се играят те

В играта има четири вида карти – обикновени, с меч, с отровен облак и факли. Като изключим последната, на всяка от останалите има нарисувани глави и може да се играе по два начина: като я добавите към хидрата си или като я използвате срещу противника си. Факлата може да се използва единствено срещу другите хидри.  Но нека вървим подред:

Така играта продължава докато картите свършат. Режете глави, плюете отровен газ и горите гадните хидри… чакайте и вие сте хидра… но вие сте добрата хидра, така че всичко е наред… нали? Когато всички карти са изтеглени и всеки е изиграл по още един ход след това, играта свършва и се раздават точките. Добре ще е да имате много глави и да нямате много горящи вратове, също така използвайте картите си оптимално, защото в края на играта може да получите наказателни точки за тях.

 

Заключение

Изключително лека и забавна игра. Правилата са елементарни, играе се бързо(около 20-30 мин) и рисунките са забавни. Играта предлага достатъчно стратегия и мислене, за да е интересна както на възрастни, така и  на деца. За първите е подходяща както за запълване на времето докато чакате някого или докато се нареди следващата по-тежка игра, така и за край на вечерта. За вторите е подходяща най-вече заради смешните рисунки на хидрите (на които честно си признавам и аз доста се хилих), но и лесните правила също са плюс.

Линкове:

[sociallocker]

Официален сайт, правила и материали за принтиране

Board Game Geek

[/sociallocker]

Ако ви е харесала статията и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра!
Дарение за сайта

Exit mobile version