Site icon Big Box Gamers

Kids go Wild – маймунджилъци за деца..

Днес ще разгледам детска игра, която не е нито от Равенсбургер, нито от Хаба, нито дори от Logis, чиято игра Insekten Hotel вече можете да откриете на български.

Днес говоря за детска игра от руска компания, с която не се бях сблъсквал досега. Компанията се нарича Магелан и освен, че произвеждат собствени семейни и детски игри, често и превеждат такива.

На кутията на играта има стандартното описание за брой играчи, възраст и времетраене, но има и добавени още три неща. Вижте снимката. Напълно съм съгласен и с трите твърдения – Обяснява се бързо, истински шумна и е забавна. Относно горните, стандартните три… мисля че са безумни. Тази игра може да се играе от колкото искате хора, просто трябва да измислите нещо, с което да се движат по дъската… ако изобщо използвате дъската (и до там ще стигнем). 40 минути е безобразно дълго време за тази игра и едва ли някога ще играете повече от 15-20. Най-абсурдното нещо обаче е 5+. Тази игра може да се играе и от 3 годишни дори. Стига да има възрастен, който да помага малко, разбира се.

Основата на играта е елементарна – хвърляте зар и се движите по разни полета с колкото покаже зара. Целта е да стигнете до другия край. Има няколко полета, на които ако попаднете губите ход, но както всички опитни играчи знаят – това е идиотско. Ние играем без това правило.

Всичко в играта обаче се върти около едно голямо тесте с карти. След като си движите дървеното човече, теглите от тестето карта с предизвикателство и трябва да го изпълните за времето, за което е упоменато на самата карта. Ако не успеете се връщате толкова полета назад, колкото пише на картата.

И. Това е. Лесна детска игра. Нека поговорим за въпросните предизвикателства. Повечето от тях са забавни детски неща като:

Както виждате, това са предизвикателство основно за 4-5 годишни, може би максимум до 7. И най-хубавото е, че се изпълняват за секунди. Има някои карти обаче, за които се изисква време. Като например – Намери дрехи от гардероба на вашите и се облечи като един от тях. Или пък – Вземи тиган от кухнята и си го сложи на главата. Всъщност, сещам се поне за няколко, които са свързани с кухнята. Явно в Русия играят в кухнята.

Тези неща, разбира се, не са проблем, защото ние просто теглим следващата карта, ако решим, че това ще убие темпото на играта.

Трябва да имате предвид, че играта си е на английски и вие трябва да четете всичко на вашите деца. Ако детето ви знае перфектно английски… вероятно е твърде голямо за Kids Go Wild.

Заключение

Kids Go Wild е предизвикала едни от най-веселите моменти на игра с нашите деца. Просто защото е точно за тях. Това е перфектна, ако можем да я наречем „Детска парти игра“, за около 5 годишни, които обожават да правят маймунджилъци… и да гледат маймунджилъци. Да, забелязахме, че те се смеят дори повече, когато виждат нас – родителите, да правим идиотски неща. Честно казано, на нас друго не ни трябва. Да, има разни глупави полета с пропускане на ход. Да, някои от предизвикателствата не са много подходящи. И да, като цяло идеята с дъската и връщането назад, ако се провалиш е ненужнa. Ние рядко използваме това правило, така или иначе.

Всичко тук е едно тесте с предизвикателства. Ако погледнете преживяването като такова, ще осъзнаете, че това повече прилича на активност от типа на онези тестета с идеи за семейни игри, които продават по книжарниците. Така е, но всъщност тук полетата са нужни, за да дадат на детето нещо, към което да се стреми. Децата обичат побеждават и да усещат, че правят нещо с крайна цел. Така че лично аз никога не им отнемам това у дома.

С други думи Kids Go Wild получава едни големи палци нагоре и жестока препоръка от нас за семействата с малки деца.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

 

 

Exit mobile version