Site icon Big Box Gamers

Jasper and Zot и Escape of the Dead – Безплатни игри за принтиране

Изглежда зомби жанрът не се е изчерпал.  Постоянно излизат нови и нови игри. Ако търсенето определя предлагането, за някои това търсене се преобразува в терсене.

Не и за мен, разбира се. Обичам зомбитата. Да, идеите и сюжетите със зомбита се поизчепараха, но винаги има място за още нови механики и весели пародии. Точно такъв е случаят с днешните две предложения.

1. Escape of the Dead

Играта използва уникална опростена механика, за която са нужни само молив, гума и 4 зара. Достатъчно е да принтирате едната страничка – На нея са и правилата, и борда. Изрязвате няколкото токъна и ги използвате, за да маркирате вашият прогрес в играта. Ако искате, можете да принтирате и цветна версия на играта, която също така и е компактна. Можете да я носите навсякъде и ако имате приложение за телефона, което да хвърля зарове вместо вас (Dice roller), ви върши страхотна работа по опашки, пътувания във влак, автобус и самолет. Освен това, в комплекта е включена и флаш версия на играта, която можете да играете на вашия компютър.

2. Jasper_and_Zot

Джаспър и Зот е соло игра, в която става въпрос за двама магьосници, които враждуват един с друг. Белият магьосник – Джаспър е доста известен градинар и неговите тикви винаги печелят синята панделка на местния панаир. Неговия дългогодишен съперник и съсед, Зот Некроманта, който не е много добър с отглеждането на каквито и да е живи неща, е призовал армия от зомбита, които да смачкат всички победоносни тикви на Джаспър.

Твоята цел е да помогнеш на Джаспър да си защити тиквите, като превърнеш разпадащите се помощници на Зот в нежни бели цветенца и после, бладорение на тях да направиш всички зомбита на прах и пепел!

Геймплей

Геймплеят заема предимно от класическите аркадни игри като space invaders и Puyo Pop. Играчът мести Джаспър хоризонтално по пътя на градината и хвърля магии – или да трансформира приближаващите зомбита в цветенца, или да запали тези цветенца, които пък ще подпалят и съседните зомбита.Колкото повече зомбита унищожиш за един ход, толкова повече точки ще получиш. Ако успееш да оцелееш двете вълни с прииждащата армия на Зот, печелиш играта и получаваш резултат, базиран на това, колко добре си се справил.

Вече може да играете Jasper and Zot на телефона ви:

 

Ако ви е харесала статията и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Exit mobile version